Борусия (М) пак съсече Рома в последните секунди (видео)

Борусия (М) пак съсече Рома в последните секунди (видео)

Борусия (Мьонхенгладбах) се наложи с 2:1 над Рома в дербито от група “J” на Лига Европа. Както и преди две седмици в Рим, германският тим отново вкара гол в последните секунди. В герой за домакините се превърна Маркус Тюрам - син на френската легенда Лилиан Тюрам. Преди това Федерико Фасио си вкара автогол в 35-ата минута, но след почивката изравни.

“Джалоросите” имаха амбицията да стигнат до трите точки, след като в мача на “Олимпико” бяха сериозно ощетени от съдията. Пауло Фонсека отново не можеше да разчита на голям брой контузени титуляри, но важни отсъстващи имаше и в състава на Борусия.

Николо Дзаниоло можеше още в началните минути да открие резултата с глава, но след удара му, подобен на този, с който изравни в Италия, топката докосна гредата и излезе в аут. Домакините отговориха с мощен изстрел на Денис Закария, а Пау Лопес попречи на Ласло Бенес да даде преднина на германците. Лошата новина за Борусия беше контузията на Тони Янтшке, който бе заменен от Йонас Хофман.

Хавиер Пасторе напомни за себе си с невероятен рейд между няколко бранители, но Ян Зомер спаси. В 35-ата минута Фасио си вкара нелеп автогол. Аржентинецът се паникьоса след центриране на Маркус Тюрам и независимо че около него нямаше нито един футболист на Борусия, прати топката във вратата на Пау Лопес. Повторенията показаха, че в хода на атаката топката е била напуснала терена и попадението трябваше да бъде отменено.

Рома изглеждаше по-добре в началото на второто полувреме, когато Ян Зомер показа блестящ рефлекс след удар на Пасторе. Дзаниоло и Джъстин Клуйверт също направиха пропуски пред вратата на Борусия. В 64-ата минута Фасио отново вкара, но този път в правилната врата. Отбраната на домакините “проспа” центриране на Александър Коларов от фаул и Фаси отблизо засече за 1:1.

“Вълците” продължиха да са по-добрият отбор, но Клуйверт се подхлъзна точно преди да стреля, а после не се възползва от перфектно подаване на Един Джеко. Пропуските на Рома бяха наказани дълбоко в добавеното време. Точен беше Маркус Тюрам в 95-ата минута с глава.

В класирането в групата двата отбора делят второто място с по 5 точки, а начело е Истанбул Башакшехир със 7 точки. На дъното с 4 точки, но също с реални шансове да продължи напред, е Волфсбергер.

ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти