Завръщането на Тервел Пулев

Завръщането на Тервел Пулев

Професионалната боксова кариера на Тервел Пулев (13 победи, 11 с нокаут) вървеше прекрасно преди последния мач през март срещу коравия американец Мич Уилямс. 36-годишният българин спечели по точки, но имаше известни проблеми в 6-рундовия двубой. Непосредствено след срещата стана ясно, че бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 е платил скъпа цена.

Фрактура на ръката обърка плановете на по-малкия брат от фамилия Пулеви. Непобеденият ветеран трябваше принудително да почива седем месеца, но сега е готов да се завърне.

Тервел Пулев ще боксира тази вечер срещу друг опитен боец – Кай Курзава (38 победи, 26 с нокаут и 8 загуби). 8-рундовият сблъсък ще бъде на галавечер в Бергиш Гладбах (Германия). 43-годишният германец има кариера, която продължава почти 2 пълни десетилетия. В своята кариера той е печелил интерконтинетнална титла и се е боксирал срещу сериозни опоненти.

През последните години Курзава няма сериозни успехи. Той беше нокаутиран в началните рундове на четири от последните си пет мача.

На хартия германецът трябва да е лесно изпитание за Тервел Пулев. Но реално не е ясно доколко софиянецът е възстановен от травмата и дали е имал време да направи пълноценна подготовка.

В края на миналата година Пулев спечели титлата на Европейския съюз в полутежка категория. Той зарадва феновете в „Арена армеец“ с впечатляващ нокаут във втория рунд. Успехът сериозно покачи акциите на Тервел, който замина за САЩ, за да тренира с прочутия треньор Кени Адамс.

Победата над Мич Уилямс и последвалата контузия удариха сериозна спирачка на плановете на Тервел Пулев. Той ще се опита да навакса с много ускорена програма. Ако всичко премине успешно с Кай Курзава, тогава Тервел Пулев отново ще зарадва българските фенове. Очаква се той да оглави голяма галавечер в Пловдив. Сред потенциалните съперници на софиянеца се очаква да бъде някое голямо име, което да му помогне при успех да дръпне нагоре в световните ранглисти.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти