Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

През 2020-а ще бъдат хвърлени най-много пари във Ф1, смятат Ред Бул

През 2020-а ще бъдат хвърлени най-много пари във Ф1, смятат Ред Бул
В Ред Бул са на мнение, че 2020 година ще бъде най-скъпата им във Формула 1, защото всички отбори ще хвърлят луди пари преди да бъде въведен таван на бюджета от началото на сезон 2021. Тимовете ще трябва да инвестират повече догодина, за да направят добър старт в началото на новата ера в шампионата. Въпреки че разходите за въздушния тунел и изчислителната динамика на флуидите ще намалеят, шефът на "биковете" Кристиан Хорнер вярва, че все още има достатъчно зони на свобода, в които може да се инвестира значително.
"Догодина ще имаме на разположение неконтролируема сума, която да инвестираме в проучвания и развитие на други области. Според мен щеше да е по-подходящо първо да бъде въведен лимит на бюджета и на следващата година да бъдат въведени и новите регулации. С настоящата ситуация догодина ще бъдат хвърлени най-много пари в историята на Формула 1", коментира Хорхер.
Британецът призна, че за да са на ниво през 2021-ва, догодина ще има две големи групи в тима, които да се фокусират съответно върху колата за 2020-а и тази за 2021-ва. "Правилата вече са ясни. Имаме добър екип, който да ги проучи. Следващият сезон ще е натоварен както на пистата, така и извън нея".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти