Клоп: Ако не си смел срещу Ман Сити, не можеш да спечелиш и точка

Клоп: Ако не си смел срещу Ман Сити, не можеш да спечелиш и точка

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е сигурен, че неговият отбор трябва да бъде смел и да изиграе най-добрия мач, на който е способен, за да победи Манчестър Сити. Двата големи претендента за титлата в Премиър лийг излизат един срещу друг на "Анфийлд" в неделя, като при успех мърсисайдци могат да се откъснат на девет точки пред шампионите.

 

"Не може да бъдем единствено офанзивни. Ако един отбор не е достатъчно смел срещу Манчестър Сити, няма шанс да спечели дори и точка. Трябва да бъдем и смели. Трябва да създаваме, но позиционирането ни трябва да бъде почти перфектно. Защитата също трябва да бъде перфектна. Движение, идеи... в един такъв мач има много неща и в крайна сметка той може да завърши 0:0, както се случи на нашия стадион преди година. Това също е част от футбола. Трябва да се опиташ да се адаптираш към нещата, които по принцип съперникът прави, и да се увериш, че няма да може да ги направи сега. 

Не мога да имам по-голямо уважение към Гуардиола от това, което вече имам. Невъзможно е. За мен той е най-добрият мениджър в света. Където и да е бил, е имал огромно влияние върху съответния отбор, а футболът е изглеждал по различен начин. 

Трябва да изиграем най-добрия си мач. Всички на стадиона трябва да бъдат в топ форма", заяви Клоп на днешната си пресконференция. 

Германецът обяви, че Вирджил ван Дайк и Джордан Хендерсън, които пропуснаха тренировки през седмицата, са готови за неделното дерби. "Върдж не бе с нас в четвъртък, но причината не е свързана с контузия. Съвсем различна е и той е добре. Джордан също вече е здрав. Жоел обаче не е готов, каквото е положението с Шак и Клайн. Засега е това".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти