Ханзи Флик оправда слабия мач на Байерн със специална тактика

Ханзи Флик оправда слабия мач на Байерн със специална тактика

Временният треньор на Байерн (Мюнхен) Ханзи Флик не крие, че в играта на отбора има какво още да се иска. Германецът зае мястото на уволнения Нико Ковач, докато ръководството намери постоянен наставник. В сряда баварците изобщо не впечатлиха срещу Олимпиакос в Шампионската лига, но все пак се наложиха с 2:0. В събота обаче идва далеч по-сериозен тест - срещу Борусия (Дортмунд).

“Срещу Олимпиакос се фокусирахме върху изчистване на проблемите в играта ни в защита и тимът се справи добре - заяви Флик. - Беше важно да не допуснем гол. Йошуа Кимих пробяга 13,6 км, а Томас Мюлер - 12,6 км, а това е много. В атака все още има какво да подобряваме. Но ако имаш стабилна отбрана, нападението ти става по-силно.”

“Привърженик съм на футбол, в който тимът владее топката и е ефективен при положенията си. Тъй като обаче все още играта ни не е толкова изчистена, трябва задължително топката да е при нас. В сряда това се получи, но срещу Дортмунд ще е по-трудно. По време на двубоя срещу Олимпиакос се чуха освирквания от трибуните. Всички в тима са свикнали на нещо друго: на фестивал на атакуващия футбол. Но това няма да се случи от днес за утре”, продължи Флик.

Бившият футболист на тима е доволен от статута си на временен треньор: “Сега мисля само за дербито с Борусия, нищо друго не ме интересува. Искаме да спечелим. Клубът ще реши за другото”.

Флик потвърди, че утре ще заложи на същата четворка в защита като тази срещу Олимпиакос. Тогава Тиаго Алкантара и Филипе Коутиньо останаха извън титулярите, след като преди това Ковач твърдо залагаше на тях. “Нормално е да си разстроен, когато не си на терена. Но тимът ни е от 18 състезатели и всеки от тях може да играе в определен момент. Всички знаят, че ситуацията сега не е лесна”, завърши Ханзи Флик.

“Дер Класикер” е в събота вечер от 19:30 часа на “Алианц Арена”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти