Гледай на живо

Очаквайте: Вижте как разрушават стадион "Българска армия"

Калифорникейшън за Кубрат Пулев

Калифорникейшън за Кубрат Пулев

Калифорния се превърна в щата, който едва не реши професионалната боксова кариера на Кубрат Пулев. Целувката с Джени Суши направи прочут българския боксьор.

След сагата, проточила се няколко месеца, 38-годишният ветеран в тежка категория изчисти свето име и сега ще има възможност да продължи своя поход към титлата.

Кобрата ще излезе тази вечер за своя 29-и мач при професионалистите срещу американеца Райдъл Букър. В 10 рундовата битка няма да бъде заложена титла, но Пулев ще предприеме най-големия риск в своята кариера. Българинът има гарантиран мач за световната титла през пролетта на следващата година срещу победителя от дербито Анди Руис – Антъни Джошуа (7 декември).

Преди броени дни софиянецът получи специална резолюция от Международния боксов съвет. С нея неговото право на официален претендент за короната се потвърждава. По важното е, че с писмото Пулев получава гаранция, че шампионът на Международната боксова федерация трябва да се бие с него най-късно до 31 май.

Всичко това може да се промени, ако Кобрата направи грешна стъпка във Фресно, Калифорния. Той ще участва в основния подгряващ мач на основната битка между Джамел Херинг и Ламонт Роуч за титлата на Световната боксова организация в категория суперперо.

На пръв поглед Райдъл Букър (26 победи, 13 с нокаут и 2 загуби) не представлява сериозно препятствие пред българина. 38-годишният американец от Детройт, Мичиган се завърна между въжетата едва през миналата година след като престоя дълги години в затвора.

Качествата на Букър бяха забелязани от мениджърите на Антъни Джошуа, Александър Усик и Дионтей Уайлдър. Трите звезди поканиха предстоящия съперник на Пулев за спаринги. Подобни тренировки с големите звезди са безценни във всяко едно отношение.

Като стил Буукър не е класически нокаутьор. Той залага повече на технично надиграване. Кобрата е малко по-висок от своя съперник, но неговото огромно предимство е опита. След 27 победи (14 с нокаут) и една единствена загуба българинът продължава да бъде на топ позициите в световните ранглисти. Той прекара последните няколко месеца в САЩ. В свое интервю Пулев призна, че е подобрил боя от близка дистанция и е добавил още малко мощ. Реално предстоящата битка ще бъде тест за предстоящия мач на живота му.

Ако всичко премине добре, българинът ще има шанса да влезе в историята като световен шампион.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти