Майкъл О'Нийл пое Стоук, но ще продължи да води Северна Ирландия до края на квалификациите

Майкъл О'Нийл пое Стоук, но ще продължи да води Северна Ирландия до края на квалификациите

Селекционерът на националния отбор на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл е новият мениджър на втородивизионния английски Стоук Сити. Той обаче ще продължи да води "зелено-бялата армия" до края на  квалификационния цикъл за Евро 2020. Северна Ирландия играе с Холандия у дома на 16 ноември и гостува на Германия три дни по-късно в последните си два мача от квалификациите и може да се класира с две победи. Дори и да не намерят място на шампионата през следващото лято директно, северноирландците имат място в плейофите за Лигата на нациите през март. Тогава те отново биха били водени от О'Нийл, съобщи изпълнителният директор на местната футболна федерация Патрик Нелсън.

Под ръководството на О'Нийл Северна Ирландия се класира за първи път за голямо футболно първенство на Евро 2016, където достигна до осминафиналите на турнира. Тимът бе много близо и до класиране за световното първенство през 2018 година, но загуби в плейофите от Швейцария.

Сделката между О'Нийл и Стоук Сити е за 3,5 години, а дебютът му начело на "грънчарите" е тази събота при гостуването на Барнзли.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти