За пореден път Байерн смаза Борусия (Д) на “Алианц Арена” (видео)

Байерн (Мюнхен) отново прегази Борусия (Дортмунд) в среща от Бундеслигата на своя стадион, с което вече е само на точка от върха. Този път шампионите отнесоха “жълто-черните” с 4:0 в среща от 11-ия кръг след поредна феноменална игра на Роберт Левандовски и два негови гола - в 17-ата и 76-ата минути. Серж Гнабри добави един в 47-ата, а в 79-ата Матс Хумелс си вкара автогол.

Това е шести пореден успех на баварците над Борусия на “Алианц Арена” в среща за първенство при голова разлика 26:3, като никой друг съперник не ял такъв бой.

Днешният двубой започна с превъзходство на Дортмунд, което обаче изтрая само до 17-ата минута, в която Левандовски откри сметката си. След това мюнхенци скриха топката на своя съперник, който за цял мач отправи само един удар към вратата и той даже не я уцели. Пако Алкасер пропусна 100-процентов шанс при 0:2.

Това беше последният мач на Байерн с Ули Хьонес за президент. След няколко дни той ще се оттегли от поста.
Домакините излязоха със същите 11, които започнаха и в сряда срещу Олимпиакос в Шампионската лига. Така временният треньор Ханзи Флик отново остави на пейката Тиаго Алкантара и Филипе Коутиньо. Хавиер Мартинес и Дейвид Алаба вече са налагани като централна двойка бранители, а по левия фланг на защитата действаше младият Алфонсо Дейвис.
Нямаше промени и в стартовия състав на Борусия в сравнение с този срещу Интер във вторник. Капитанът Марко Ройс беше оставен на пейката, тъй като не е в оптимална форма след контузия. Там беше и Пако Алкасер, а от първата минута на върха на атака започна Марио Гьотце. Намиращият се в много силна форма Ашраф Хакими действаше като десен бек.

Домакините можеха да излязат напред още в 40-ата секунда, когато Роберт Левандовски се устреми сам срещу Роман Бюрки, но вратарят излезе и го изпревари в борбата за топката.

Последваха обаче силни минути за тима от Дортмунд, в които тимът натика домакините в тяхната половина, но до чисти възможности не се стигаше.

И точно тогава шампионите отговориха с контраатака, завършила с центриране на Бенжамен Павар към Левандовски, който с глава опъна мрежата зад Бюрки - 1:0.
Голът направи играта двуостра, давайки шанс на бързоногите футболисти. Дейвис и Коман по лявото крило печелеха с лекота битката с Джейдън Санчо и Хакими.
В 27-ата минута Байерн на два пъти се размина с втори гол след удари на Коман и Серж Гнабри.

В 36-ата минута треньорът на Борусия извади от игра Джейдън Санчо, като най-вероятно става дума за контузия. 

Гостите се съвзеха едва в последните секунди, като създадоха положение пред Нойер чак в 45-ата.
Втората част започна като по поръчка за тима на Байерн. Томас Мюлер напредна отляво и подаде към връхлитащите Левандовски и Гнабри. Полякът не успя да засече, но съотборникът му не пропусна. Ситуацията беше щателно преразгледана от ВАР заради съмнения за засада на Мюлер, но повторенията показаха, че той е бил в своята половина при подаването към него.

В 52-ата сантиметри не достигнаха на Гнабри да реализира за 3:0.

Левандовски пропусна да реши всичко в 59-ата, когато шутира край гредата от отлична позиция.

След час игра Фавър заложи на последните си два коза - Ройс и Пако. Испанецът можеше да съживи шансове на вестфалци в 69-ата, но почти на празна врата не успя да засече.

Седем минути по-късно Левандовски довърши съперника с още един гол на сметката си - 3:0 за Байерн.

И това обаче не беше краят, защото в 79-ата Матс Хумелс отклони топката в собствената си врата и разгромът вече беше факт.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти