Християн Стоянов: Медалът на Параолимпийските игри в Токио е възможен

След като миналата година стана европейски шампион на 1500 метра за хора с увреждания, Християн Стоянов се окичи и със световно злато преди броени дни, като в Дубай триумфира с европейски рекорд и рекорд на шампионатите. Днес световният шампион се завърна на родна земя заедно с треньора си Евгени Игнатов. 

21 Християн Стоянов се прибра със злато от Дубай

 

“Определено беше доста вълнуващо състезание и напражението беше голямо. Мога да кажа, че досега не е имало такова напрежение у мен. Бях подготвен и очаквах да постигна това нещо, но знаете, че всички са подготвени и битката е до последно. Очакването измъчва много, даже понякога е по-трудно от самото състезание. 

Удовлетворяващо е да се представим по такъв начин на такова състезание, но знам, че имаме още много работа и трябва да гледаме напред”, каза Стоянов на летище “София”. 

21 Християн Стоянов се прибра със злато от Дубай

 

Той коментира и възможността да си тръгне с отличие и на Параолимпийските игри в Токио догодина: “Медалът на Параолимпийските игри е възможен колкото този от Световното. Конкурентите са същите - всички от световния елит бяха на това първенство. Въпросът е дали ще имам късмет да бъда здрав до Параолимпиадата и дали подготовката ми ще протече по най-добрия начин.”

21 Християн Стоянов се прибра със злато от Дубай

 

Цялото интервю с Християн Стоянов може да намерите във видео интервюто. 

ФОТОГАЛЕРИЯ от завръщането на Християн Стоянов на родна земя ТУК!!! 

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти