Унион грабна първа победа далеч от дома в Бундеслигата (видео)

Унион грабна първа победа далеч от дома в Бундеслигата (видео)

Унион (Берлин) се поздрави с първа победа като гост в Бундеслигата в клубната история. Тимът играе дебютния си сезон в елита на немския футбол, а днес спечели три точки далеч от дома след добро представяне срещу Майнц 05 и триумф с 3:2.

Маркус Ингвартсен изведе Унион напред в 30-ата минута. Датчанинът даде начало на атака на своя тим дълбоко в собствената половина, след което изтича цялото разстояние до противниковото наказателно поле, докато съотборниците му търпеливо разиграваха. Последва центриране отдясно на Кристофер Тримел, а Ингвартсен отбеляза за 1:0. Само минутка по-рано домакините от Майнц бяха пропуснали най-добрата си възможност досега чрез Боте Баку. В заключителните секунди на първата половина Себастиан Андерсон удвои преднината на берлинския тим след удар с глава за 2:0.

Андерсон се нуждаеше от само седем минути след подновяването на играта и реализира за втори път, отново с глава. Шведът оползотвори центриране от корнер, за да убие интригата за 3:0 в 52-ата минута на “Опел Арена”.

Интересен факт е това, че за малко повече от 50 минути днес, футболистите на Унион отбелязаха с един гол повече отколкото бяха вкарали в предишните си четири гостувания в Бундеслигата.

В 81-ата минута домакините все пак стигнаха до гол - Муса Ниаките проби безпроблемно между няколко защитници на берлинския клуб, след което опита изстрел, а топката се отклони в крака на резервата Карим Онисиво за 3:1. Даниел Брозински върна още едно попадение в 94-ата минута, но време за нещо повече нямаше и победата бе за столичани след 3:2.




СТАТИСТИКА


МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички