Реал Мадрид продължи торнадото - вкара 10 гола за 4 дни (видео + галерия)

Отборът на Реал Мадрид отново се развихри и разби с 4:0 Ейбар при гостуването си в Страната на баските. При постоянен проливен дъжд на “Ипуруа” “лос бланкос” си свършиха работата още преди почивката след попадения на Карим Бензема (17 и 29 - дузпа) и Серхио Рамос (20 - дузпа). В 62-ата Феде Валверде оформи крайния резултат. Само преди четири дни Реал съсипа Галатасарай с 6:0. 



Зинедин Зидан неочквано остави на пейката бразилската фурия Родриго, който вкара хеттрик през седмицата. Офанзивната тройка на "лос меренгес" беше оформена от Лукас Васкес, Карим Бензема и Еден Азар. Феде Валверде влезе в средата на терена на мястото на Тони Кроос.
Срещата на "Ипуруа" започна с чудесна възможност пред Бензема, анулирана заради засада. В третата минута френският нападател беше зад отбраната на гостите, не забави с удара и нацели далечната греда. Гостите от "Сантиаго Бернабеу" стартираха амбицирано и притесниха баските. В десетата минута Азар напредна отляво на скорост и много хубаво центрира към Бензема на първа греда. Френският футболист се вклини между двама бранители и мигновено насочи от въздуха - в краката на вратаря Марко Дмитрович.
В 17-ата минута “белите” откриха резултата след суматоха в наказателното поле. Бензема показа чудесна техника в наказателното поле, извади за Валверде, защитник на домкините препречи пътя на топката към мрежата, след което Валверде подаде вляво за Бензема, а той нямаше проблем въпреки ъгъла - 0:1.
Мадридчани използваха шока в редиците на домакините и удариха за втори път. В 19-ата Азар беше съборен от Пабло де Блазис в наказателното поле, а Серхио Рамос хладнокръвно реализира с удар по земя в десния ъгъл на вратаря - 0:2.

По-малко от десет минути изминаха до ново покачване в резултата. "Синьо-червените" направиха нова чиста дузпа, след като Коте повали Лукас Васкес. Този път Бензема застана зад топката и реализира в същия ъгъл, в който го направи и Рамос - 0:3. В 39-ата непримиримостта на Васкес създаде ситуация в наказателното поле на домакините. Мъничко не достигна за точен удар. В добавеното време на първата част Гонсало Ескаланте имаше чудесна възможност за гол, но топкаат тупна пред него и той отблизо би над гредата.
След почивката гостите от "Сантиаго Бернабеу" намалиха темпото. Домакините опитаха да притеснят Тибо Куртоа, но атаките им често приключваха без удар. В 62-ата Лука Модрич върна пред границата на наказателното поле, откъдето Феде Валверде шутира безкомпромисно и реализира с нисък удар за 0:4. В 72-ата Зинедин Зидан направи двойна смяна, иваждайки Валверде и Азар и пускайки Иско и Винисиус Жуниор. 

В 79-ата Лукас Васкес получи възможност за гол, но беше блокиран с шпагат в наказателното поле. В крайна сметка Реал Мадрид показа, че набира скорост и критиките започват да намаляват. Тимът се изкачи на върха преди срещата на шампиона Барселона. 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички