Арда нанесе втора загуба на Херо и Берое, Камбуров грешник за "зелените"

Отбоът на Арда (Кърджали) нанесе втора загуба на Берое под ръководството на Димитър Димитров-Херо. Днес новакът в елита победи с 1:0 заралии в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата реализира Радорслав Василев след точно изпълнение на дузпа в 42-ата минута. Мартин Камбуров пък се превърна в грешник за Берое. Нападателят не успя да донесе поне точка на тима си с пропуск от дузпа в 80-ата минута.

Един срещу друг застанаха два от претендентите за място в топ 6. С успеха си днес Арда още днес да се намести там.

И двата тима обаче не се намират в най-добрия период от сезона. Берое записа 1 победа и 4 загуби в последните си 5 мача в първенството. В Арда положенито бе още по-лошо, като отборът имаше равенство и 3 поражения на сметката си. 

През първия полусезон Арда се разправи с Берое на стадион “Локомотив” в Пловдив с категоричното 3:1. Това бе и единствената среща между двата тима в елита преди днешния двубой.

В 16-ата минута Берое стигна до гол във вратата на Арда, който бе отменен. Центриране в наказателното поле бе засечено от Мартин Камбуров, топката влезе във вратата на гостите, но страничният съдия вдигна флага си за засада. Впоследствие се оказа, че Ахмед Тоуба докосва топката от положение на засада и голът бе отменен правилно. В 19-ата минута Душан Перниш излезе далеч извън наказателното си поле, за да предотврати опасност. В 28-ата минута Александър Цветков отне топката, напредна и подаде към Рубен Бригидо, който шутира мощно в близкия ъгъл, но Иван Караджов бе на висота и парира в ъглов удар. В 30-ата минута Перниш отново трябваше да излиза извън наказателното си поле, като отне топката от краката на Ради Василев. В 40-ата минута гостите от Кърджали получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Александър Василев срещу Деян Лозев. Бранителят покоси Лозев с шпагат и главният съдия Владимир Вълков не се поколеба да посочи бялата точка.

Зад топката застана Радослав Василев, който стреля в долния десен ъгъл на Перниш. Стражът позна ъгъла, но не успя да спаси.

Второто полувреме започна с активни действия на заралии, които се впуснаха в атака в търсене на изравнително попадение. В 60-ата минута Мартин Камбуров стреля опасно от фаул. Топката обаче премина покрай дясната греда. Две минути по-късно шут на Вандерсон се отби в тялото на Сидоел. В 74-ата минута Мартин Камбуров показа добра игра с гръб към вратата. Ветеранът подаде към Вандерсон, който потърси далечния десен ъгъл, но прати шутът си в аут. В 80-ата минута Пламен Крумов направи много необмислен шпагат в краката на Мартин Камбуров в наказателното поле, за което Берое получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана потърпевшият нападател, който стреля в аут и пропусна възможността да изравни.

В 90-ата минута Иван Караджов боксира бомбен изстрел на Камбуров. Малко след това Бригидо прати топката в аут. В добавеното време Ахмед Тоуба засече с глава центриране от десния фланг, но отново ударът не намери очертанията на вратата. Мачът завърши с пропуск на Илиша Сам. Нападателят тръгна с мощна крачка от центъра на терена, след което преодоля защитник и стреля, но ударът му бе изчистен от голлинията.

 

еfbet Лига, 16 кръг:  

БЕРОЕ - АРДА 0:1

0:1 Радослав Василев (42 д)

Стартови състави: 

БЕРОЕ:

Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Ибрахима Конте, Александър Василев, Рубен Бригидо, Ахмед Тоуба, Иван Минчев, Педро Еуженио

АРДА:

Иван Караджов, Атанас Кръстев, Матеус Леони, Пламен Крумов, Илиас Хасани, Александър Георгиев, Деян Лозев, Емил Мартинов, Иван Коконов, Дарен Сидоел, Радослав Василев

 

Стадион: “Берое”, Стара Загора

Съдия: Владимир Вълков

Начало: 12:45 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти