Мартин Тошев приключи сезона с гол и победа (видео)

Мартин Тошев приключи сезона с гол и победа (видео)

Българският нападател Мартин Тошев се разписа и в последния мач на Жетису за сезона. Той вкара едно от попаденията за успеха с 3:2 над водения от Николай Костов Шахьор (Караганди). Тошев беше точен за 3:1 след дълъг извеждащ пас от собствената половина в 52-ата минута. 

Юношата на ЦСКА реализира общо 9 гола в 14 мача, след като се присъедини към Жетису. Той завърши сезона като водещ голмайстор на отбора си и финишира на осмо място в листата на стрелците. Голмайторския приз си поделиха Марин Томасов Астана и Есеола Адеринсола от Кайрат с по 19 попадения.

Жетису зае пето място в крайното класиране с 56 точки, а Шахтьор остана на 9-а позиция след серия от 10 мача без победа. Кайсар на Стойчо Младенов завърши на 7-о място. В последния кръг носителят на Купата на Казахстан направи 1:1 с Окжетпес, за който игра Пламен Димов. Окжетпес финишира на 7-и.

Шампионът Астана си позволи домакинска загуба от Иртиш (0:2) в последния кръг, вторият Кайрат се наложи с 2:1 над Атирау, а бронзовият медалист Ордабаси разгроми с 3:0 Тараз. От елита изпаднаха Атирау и Актобе, а Тараз ще играе плейофи за оставане.

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички