Манчестър Юнайтед направи голям скок в класирането след четвъртата си победа в Премиър лийг (видео)

Манчестър Юнайтед направи голям скок в класирането след четвъртата си победа в Премиър лийг (видео)

Манчестър Юнайтед постигна четвъртата си победа в Премиър лийг от началото на сезона, след като без особени проблеми надделя с 3:1 над Брайтън на "Олд Трафорд". С този успех "червените дяволи" се изкачиха от 14-о до 7-о място във временното класиране и вече са на точка от Арсенал. Андреас Перейра (17') и автогол на Дейви Прьопер (19') дадоха комфортен аванс на домакините. В 64-тата минута Люис Дънк намали, но само две минути след това Маркъс Рашфорд сложи точка на спора.

 

Мениджърът на домакините Оле Гунар Солскяер бе направил само една промяна в сравнение с двубоя с Борнемут 19-годишният Брендън Уилямс започна за първи път като титуляр в Премиър лийг, заменяйки Ашли Йънг отляво на отбраната.

 

Шейн Дъфи и Леандро Тросар стартираха за Брайтън за сметка на Адам Уебстър и Паскал Грос. 

Манчестър Юнайтед започна доста по-добре, както бе и през седмицата в двубоя от Лига Европа срещу Партизан. В 17-ата минута домакините откриха след два щастливи рикошета. Перейра проби през центъра, но точно когато трябваше да продължи към Джеймс, топката му бе избита. Тя обаче попадна в Марсиал, който върна добре към Перейра. Бразилецът стреля от 11 метра, но топката се отклони в Стивънс и влезе във вратата на Райън, който нямаше какво да направи.

 

Само две минути след това "червените дяволи" удвоиха аванса си. Хари Магуайър свали с глава центриране от фаул, Мактоминей опита да вкара от два метра, но последното докосване бе на Дейви Прьопер, който си отбеляза автогол. Близо две минути попадението бе разглеждано от ВАР, тъй като от един ъгъл изглеждаше, че Магуайър игра с ръка. Видеоасистентите прецениха, че нарушение няма и голът бе зачетен.

И след гола домакините продължиха да бъдат по-активни и да търсят нов гол. Брайтън така и не успя да създаде нищо интересно в предни позиции до почивката. 

В 57-ата минута Уилямс вдигна високо крака си и бутонките му попаднаха в гърдите на Алзат. ВАР прегледа положението за евентуален червен картон, но такъв не бе показан и в крайна сметка младият играч на Юнайтед се размина само с жълт картон, въпреки че спокойно можеш да бъде изгонен. 

В 62-рата минута страхотен удар на Фред от 25-метра "подпали" ръкавицата на Райън, който докосна топката, след което тя срещна гредата. Малко след това пък Де Хеа изби с крак изстрел на Мопе. 

Брайтън намали в 64-тата минута Люис Дънк не бе покрит и засече с глава центриране от корнер. Юнайтед обаче реагира веднага и само две минути след това Рашфорд възстанови преднината от два гола на домакините. Грос загуби топката в средата, а Фред я прати веднага в наказателното поле към Марсиал, който увлече със себе си вратаря, след което пусна кълбото на пътя на Рашфорд. Последният стреля силно под гредата - 3:1.

 

До края Юнайтед пропусна още няколко шанса да направи победата си доста по-изразителна. Най-фрапантен бе пропускът на Рашфорд в 68-ата минута, когато на празна врата от около три метра стреля встрани от целта. В добавеното време английският национал направи добро двойно с Марсиал, но и в този случай ударът му премина встрани от далечната греда. Матю Райън също направи няколко добри спасявания, с които запази честта на гостите.

Неприятната новина за "червените дяволи" бе, че в добавеното време Скот Мактоминей получи контузия.  

СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти