Уулвс с нова крачка нагоре (видео)

Уулвс с нова крачка нагоре (видео)

След три поредни равенства Уулвърхамптън стигна до успех. "Вълците" спечелиха с 2:1 домакинството си на Астън Вила и вече седем поредни мача във Висшата лига нямат загуба. Рубен Невеш откри резултата малко преди почивката, а Раул Хименес подсигури победата шест минути преди края. В допълнителното време Трезеге отбеляза почетно попадение за гостите.

Така след слабия старт на сезона в първенството, Уулвс постепенно се изкачи в класирането и вече е осми. Ситуацията на Вила е доста по-различна, като тимът е на три точки над зоната на изпадащите.

Отборът на Нуно Еспирито Санто взе контрола върху случващото се на терена от началото. Ситуацията за гостите стана още по-сложна, когато вратарят им Джед Стийр. “Вълците” не успяваха да пробият защитата на съперника до 41-ата минута. Моутиньо изненада отбраната на Вила с умно изпълнение на фаул, което позволи на Рубен Невеш да се озове на добра позиция и да открие резултата.

Адама Траоре, който бе повикан в националния отбор на Испания, бе близо до втори гол за домакините, но ударът му завърши в гредата. Раул Хименес и Диого Жота също пропуснаха добри възможности. Малко преди края Раул Хименес удвои аванса на Уулвс. Попадение на Трезеге в допълнителното време доведе до няколко нервни моменти за “вълците” преди те да стигнат до първата си победа над Вила от 1978 г.

УУЛВС - АСТЪН ВИЛА 2:1

1:0

- Невеш (41)

2:0

- Хименес (84)

2:1

- Трезеге (92)

СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички