Димитри Пайе вдъхнови Марсилия за триумф в дербито с Лион

Димитри Пайе вдъхнови Марсилия за триумф в дербито с Лион

Олимпик Марсилия спечели с 2:1 дербито на 13-ия кръг на Лига 1 срещу Лион. Възпитаниците на Андре Вилаш Боаш записаха едва първия си успех над “Хлапетата” в първенството от 2014 година насам и така сложиха край на серията от 4 поредни загуби от този съперник. Големият герой на “Велодром” тази вечер бе Димитри Пайе, който реализира и двата гола за домакиниет в 18-ата минута от дузпа и в 39-ата минута. Почетното попадение за гостите бе дело на Муса Дембеле в 59-ата минута. 

Срещата започна с положение за Лион още в 3-ата минута, когато Ваксуел корне навърза няколко защитници, но ударът му бе спасен от Стив Манданда.

В 16-ата минута обаче Тиаго Мендеш докосна топката с ръка в собственото си наказателно поле и след дълго разглеждане с ВАР бе отсъдена дузпа за Марсилия. Пайе застана зад бялата точка и хладнокръвно отбеляза за 1:0.

В 39-ата минута отново Пайе удвои преднината на своя тим. Той получи топката на границата на пеналта и с удар по земя бе точен за 2:0.

Лион обаче нямаше намерение да се предава и през второто полувреме потърси начин да се върне в мача. Още в 48-ата минута изстрел от фаул на Бертран Траоре затрудни Манданда. След това в 59-ата минута Траоре центрира отдясно за Дембеле, който с глава насочи топката във вратата за 2:1. 

В 64-ата минута положението за Марсиля стана притеснително, след като Алваро Гонсалес събори откъсващия се Дембеле и получи червен картон. Гостите обаче така и не се възползваха от численото си предимство в оставащите минути. Едва в края Мартен Терие имаше добра възможност да отбележи изравнителен гол, но пропусна отблизо. 

Така Марсилия спечели и с актив от 22 точки излезе на 2-ото място във временното класиране, но изостава на 8 от лидера Пари Сен Жермен. Лион пък продължава да затъва и се намира на 14-ата позиция с 16 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти