Гледай на живо

Пресконференция на Николай Костов преди мача със Славия

Мръсните игри срещу Кобрата започнаха

Мръсните игри срещу Кобрата започнаха
Мръсните игри срещу Кубрат Пулев започнаха часове след победата над Райдъл Букър (САЩ). 38-годишният софиянец беше нападнат от журналисти, които от доста време не харесват стила на най-добрия български боксьор.

Кобрата доминираше в 10-рундовата среща, която се проведе във Фресно, Калифорния (САЩ). Традиционните критици не пропуснаха да клъвнат официалния претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория.

Пулев записа 28-ата победа (14 с нокаут) срещу 1 загуба. Балансът на американеца е 26 успеха (13 с нокаут) и вече 3 поражения.

"Кубрат изглеждаше по-бавен от всякога, както с краката, така и с ръцете - написа журналистът от "Ийстсайд боксинг" Джеймс Слейтър. - Букър, който е на същата възраст, беше още по-зле. Той или не искаше да пуска удари, или беше неспособен да го направи. Букър е от онези прибрани боксьори, които са трудни за отказване."

18 Кубрат Пулев с категорична победа над коравия Букър в Калифорния

Джейк Донован от престижния сайт

BoxingScene.com

добави, че Пулев не е впечатлил със своето представяне.
 
Всъщност Кобрата изигра срещата в много сериозно темпо с изключение на първия рунд. В началните три минути Пулев традиционно пускаше малко удари и опитваше да усети противника. С всяка изминала част агресията на българина се увеличаваше. Той пласира над 200 точни попадения. Близо 100 от тях бяха мощни удари.

На няколко пъти в мача Букър имаше сериозни затруднения, но неговата желязна брадичка издържа. След финалния гонг и тримата съдии дадоха единодушна победа (99:91, 98:92, 98:92).
С успеха Пулев затвърди своята позиция на следващия претендент за световната титла. Той ще трябва да изчака реванша между шампиона Анди Руис-младши (Мек) и Антъни Джошуа (Анг). Супердербито е на 7 декември в Саудитска Арабия. Победителят вече беше задължен с официално становище от IBF да се изправи срещу Кобрата максимум до 31 май 2020 г.
Далеч преди втория шанс на Пулев да се бие за световната корона неговите съперници започнаха да търсят вратички. Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, на няколко пъти обяви, че ако неговият клиент си върне шампионските пояси, ще последва сблъсък с украинеца Александър Усик. Анди Руис-младши е в много лоши отношения с промоутъра на Кобрата - Боб Аръм. Мексиканецът дълги години беше клиент на легендарния боксов деятел, но прекрати договора с него, след като не получаваше достатъчно атрактивни шансове.
По подобен начин Владимир Кличко и Антъни Джошуа дълги месеци отлагаха потенциален мач с Кобрата. Сега българинът има много сериозен гръб. До него е мениджърът Ивайло Гоцев, който изведе Самюел Питър и Сергей Ляхович до световните титли. С юридическите дела се занимава Джон Уърт. Адвокатът имаше основна заслуга боксовият лиценз на Кобрата да бъде върнат след второто изслушване по казуса "Джени Суши". По негова инициатива беше изискано и гаранционното становище от IBF, което задължава Руис и Джошуа да се бият с Кобрата.
"България Днес"
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти