Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Цветанов: Дунав няма да бъде разпродаван, трудно е една фирма да дава 50 хил. на месец

Разтърсеният от финансови проблеми Дунав (Русе) получи няколко добри новини в последните дни. Административният директор Огнян Цветанов обяви, че няма да се допусне разпад на клуба, както и че им предстои среща с новата градска управа.

"Дунав (Русе) няма да бъде разпродаден, играчите си имат договори. Има интерес към някои играчи. Със сигурност няма да бъдат освобождавани играчи за неизплатени заплати. Тази седмица ще имаме среща с новото общинско ръководство на града и ще се постараем да не се случват повече такива неща, с помощта на русенския бизнес", заяви Цветанов при гостуването си в актуално студио Дерби.

"В последните две години отборът тренира на доста добри условия, бяха изградени терени. Школата се развива доста добре. Д-р Симеонов проведе много срещи, но по една или друга причина не се получи да му се подаде ръка. Трудно е една фирма да даде 50 хиляди лева на месец, а иначе ни трябват и по-големи суми.

"Липсата на хора на стадионите влияят на финансовото състояние на отборите. Цялата еуфория от влизането след 25 години отсъствие от А група помогна. Ентусиазмът беше толкова голям, че дори напълнихме "Лудогорец Арена", когато домакинствахме на мача с ЦСКА, бихме 2:0.

Първата година завършихме 4-и, играхме в Лига Европа, втория сезон почнахме с победа над Септември като гост и на следващата домакинска среща нямаше никакви хора, еуфорията се загуби", допълни Цветанов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички