Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Ивет Лалова пред Sportal.bg: В мир съм със себе си

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио за пета поредна година е посланик на образователната кампанията “Открито за диабета“. Целта на инициативата е превенция на диабет тип 2, ранна диагностика и правилен контрол над заболяването. Кампанията се организира за осма поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България. 

След като измери кръвната си захар пред журналисти, Ивет даде специално интервю за Sportal.bg

18 Ивет Лалова говори открито за диабета

 

“Надявам се да съм променила по някакъв начин съдбата на някой с това, че се опитвам да се боря с диабета. Агитираме хората да направят нещо толкова елементарно като това да измерят кръвната си захар. Едва 45 процента го правят, а трябва всяка година да мерим тези показатели - преди да е станало твърде късно. Според мен до диабет тип 2 се стига, тъй като хранителната индустрия работи не в наша полза. За съжаление много деца страдат, трябва да се запознаем добре с това нещо, да се храним правилно, да ограничим малко тези храни и напитки, които са пълни със захар. Трябва да внимаваме много как се храним. Превенцията е много лесна - здравословно хранене и спорт”, каза Ивет пред Sportal.bg

 

18 Ивет Лалова говори открито за диабета

Тя коментира и започналата наскоро подготовка за новия сезон: “Подготовката започна ударно - не си представях, че ще започне така. Когато приключи сезонът, ние сме свикнали на един начин на тренировка, на един начин на усещане във форма и как се чувстваме. Когато започне подготовката, си даваш сметка, че си забравил как се работи сериозно и тежко. Предстоят много тежки месеци, не само за мен, а за всички, които се готвят за Олимпийските игри. Пожелавам им здраве и мотивация, защото тя е важна всеки ден.”

Ивет Лалова измери кръвната си захар пред журналисти
Ивет Лалова измери кръвната си захар пред журналисти


Ивет говори и за седмото място на 200 метра на Световното първенство в Доха през октомври: “Преминах един момент след самото Световно, когато имах нужда да сдъвча нещата. Но когато си дадох сметка, че там на момента съм направила всичко възможно, някак си вече съм в мир със себе си и това може само да ме мотивира за следващата година.”

Цялото интервю с Ивет може да намерите във видеото. 

ФОТОГАЛЕРИЯ на Ивет ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти