Магомедшарипов смята, че заслужил шанс за титлата

Магомедшарипов смята, че заслужил шанс за титлата

Забит Магомедшарипов записа поредната си победа в UFC, след като миналия уикенд в Москва надигра Калвин Катар и грабна единодушно решение. Той навлезе в серия от 6 поредни победи в UFC и 14 в ММА. В първите си 6 битки за организацията атрактивния дагестанец печели 4 бонуси и вярва, че е дошло време да се пробва за титлата в организацията.

"Zabeast" е бивш шампион в категория "перо" на чеченската организация ACB, където защитава 1 път пояса, а след това го сдава, за да подпише с UFC. Видя се, че отново Забит има проблеми с кардиото и в третия рунд доста забавя оборотите.

Той все още не е бил повече от 3 рунда в клетката в кариерата си и всички искат да видят какво ще направи в 5-рундова среща. Магомедшарипов смята, че трябва да се бие за титлата с победителя от срещата между Макс Халоуей и Александър Волкановски, а кардиото щял да го оправи:

"Знаех си, че Катар е корав съперник. Не очаквахме от него да блокира ударите и затова го ритах в краката. Това беше нещото, което се случи различно. Да, уморих се в третия рунд, но това е, защото имах инфекция по време на подготовката ми в Тайланд. Трябваше да приемам лекарства и мисля, че това ми повлия на представянето. Мисля, че битката между Халоуей и Волкановски ще бъде интересна и нямам търпение да я гледам. Ще се радвам да се бия с победителя. Мисля, че напълно заслужавам шанс за титлата и след подготовка ще бъда напълно готов да се бия за нея. "

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти