Миочич иска Фюри или в клетката, или на ринга

Миочич иска Фюри или в клетката, или на ринга

Шампионът в тежка категория на UFC Стипе Миочич няма нищо против да се бие срещу Тайсън Фюри както в Октагона, така и в боксов ринг.

Миочич дочу новината, че Фюри изразява желание да се състезава по правилника на Смесените бойни изкуства. Шампионът по бокс в тежка категория е разговарял с Конър Макгрегър за тренировки и потенциален опит в ММА. В интернет се появиха видео кадри, които показват тренировка на Тайсън със състезателя в средна категория на UFC Дарън Тил.

37-годишният Миочич бе гост в известно ММА предаване. По време на интервюто носителят на титлата в тежка категория заяви, че иска да посрещне Фюри в спорта. Ако той не е съгласен двамата да се бият в клетката, тогава Стипе би приел и боксов мач.

„Той е талантлив боец, така че определено ще има добър страйкинг“, каза Миочич. „Но всеки може да направи 30-секундно видео с отбрани моменти. Определено, ако иска да стъпи в Октагона, аз бих искал да съм там. Ако трябва, ще бъде на боксовия ринг. Обичам да се боксирам. Бих се радвал да се боксирам срещу него. Той е страхотен боец и голям пич. Двамата ще направим страхотно шоу."

"Циганският крал" сега очаква дългоочакван реванш с Деонтей Уайлдър. Уайлдър първо трябва да премине през Луис Ортис, когато двамата мъже се срещнат втори път на 23 ноември.

Що се отнася до Миочич, следващият му двубой не е станал официален. Президентът на UFC Дана Уайт заяви, че организацията ще се старае да направи трети сблъсък между него и Дейниъл Кормие веднага щом Миочич се чувства в кондиция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти