6 победи и 4 български загуби на старта на Световното по ММА

6 победи и 4 български загуби на старта на Световното по ММА

С шест победи и четири загуби стартира българското участие на шампионата на планетата по ММА, който се провежда в столицата на Бахрейн-Манама. В категория до 61.2 кг., при младежитеНиколай Атанасов победи Фидел Грамичия от Италия със зрелищно душене, във втория рунд. В същата възрастова група, в категория до 65.8 кг., Денислав Гинов отказа противника си Луис Гастано от Мексико още в първия рунд.

При мъжете победа в първи кръг постигна Здравко Димитров (65.8 кг.). Той спечели срещу испанеца Енрике Соса с неединодушно съдийско решение, 2-1 съдийски гласа.

При 70.3-килогравоте Деян Чакъров нокаутира Уесли Бейлс от САЩ още в първия рунд. В същата категория, с победа започна участието си и Йордан Маринов. Той удуши с гилотина в третия рунд опонента си от Мексико-Ектор Гранадос.


Последният ни успех на старта на Световното записа Руси Минев (77.1 кг.). Той надделя с единодушно съдийско решение над естонеца Сергей Стринза.

От надпреварата отпадната Октай Ариф (56.7 кг.), Денислав Хаджиев (61.2 кг.), Божидар Иванов (77.1 кг.) и Стилиан Иванов (93 кг.) не успяха да победят своите опоненти и отпаднаха от Световното.

На четвъртфиналите днес при младежите ще излезнат: Иван Желязков, Николай Атанасов и Денислав Гинов, а на осминафиналите при мъжете: Здравко ДимитровДеян Чакъров, Йордан Маринов и Руси Минев.

Световното първенство по ММА се излъчва „на живо“ чрез платформата www.immaf.tv.

Състезателните дни са: 11, 12, 13, 14 и 16 ноември.

Срещите започват в 10.00 ч. българско време.

boec.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти