Леклер с наказание заради нов двигател в Бразилия

Леклер с наказание заради нов двигател в Бразилия
Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Леклер ще получи наказание на стартовата решетка в Бразилия, тъй като ще получи нов двигател за оставащите два кръга до края на сезона. В САЩ Леклер трябваше да кара със стар двигател, тъй като в третата тренировка на "Остин" получи изтичане на масло от двигателя. След детайлен преглед от инженерите на Скудерия, те са преценили, че е по-удачно да бъде поставена нова задвижваща единица.
Това ще наложи на Леклер санкция с поне десет места на стартовата решетката. Ако Ферари решат да поставят и нов MGU-H модул в болида на младия монегаск, това ще означава, че Леклер ще трябва да стартира от дъното на колоната.
В някои италиански издания пък се твърди, че двигателят на Леклер в Бразилия и Абу Даби ще бъде много близък до този, който отборът ще използва следващия сезон. Наказанията на Леклер идват, докато 22-годишният пилот се бори за третото място в генералното класиране за сезона заедно със съотборника си Себастиан Фетел и с пилота на Ред Бул Макс Верстапен.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти