Фернандо Сантош увери, че Кристиано Роналдо е готов за мачовете на Португалия

Фернандо Сантош увери, че Кристиано Роналдо е готов за мачовете на Португалия

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е готов да играе и да вкарва голове за Португалия, въпреки притесненията около физическото му състояние, заяви старши треньорът на "мореплавателите" Фернандо Сантош преди двата решителни квалификационни мача с Литва и Люксембург.

Две победи ще класират португалците на Евро 2020, но в страната се появиха съмнения около готовността на капитана Роналдо да играе след двете преждевременни смени, които му бяха направи в предишните два мача на Ювентус.

"Ако Роналдо не беше здрав, нямаше да бъде извикан в отбора. Всички обичат да говорят за него и да спекулират, защото той е най-добрият играч в света. Ако бе някой друг, нямаше да има такова напрежение, но мога да ви уверя, че Роналдо е във форма и ще играе", заяви Сантош. Самият селекционер напусна пресконференцията недоволен, след като всички въпроси бяха свързани с Роналдо, а не с предстоящия мач на европейските шампиони с Литва.

Ако Роналдо успее да вкара общо 5 гола на Литва и Люксембург, той ще стане едва вторият футболист в историята след иранеца Али Даеи с поне 100 попадения за националния си тим.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти