Верландер и Дегром взеха "Сай Йънг" за втори път

Верландер и Дегром взеха "Сай Йънг" за втори път

Джъстин Верландер и Джейкъб Дегром станаха 20-ият и 21-вият питчер в историята на МЛБ с повече от една награда "Сай Йънг". Двамата получиха призовете за №1 съответно в Американската и Националната лига през 2019 г., печелейки анкетата на асоциацията на бейзболните журналисти в Америка (BBWAA).

36-годишният Верландер (Хюстън Астрос) постави рекорд за най-голяма пауза между две отличия, след като взе първата си "Сай Йънг" през 2011 г. с Детройт Тайгърс. 31-годишният Дегром (Ню Йорк Метс) пък заслужи наградата за втора поредна година и стана седмият с такъв дубъл в НЛ и общо 11-ият с последователни победи във вота на BBWAA.



В гласуването за АЛ Верландер изпревари само с 12 т. съотборника си Герит Коул. Двамата асове в ротацията на "астронавтите" бяха посочени на първо и второ място във всички 30 бюлетини, като разпределението е 17:13 в полза на победителя. По системата за точкуване 7-4-3-2-1 за местата до 5-о Верландер натрупа 171 т., а Коул – 159 т. Трети остана Чарли Мортън (Тампа Бей Рейс) със 75 т.

"Трудностите, през които преминах, дават нова перспектива на всичко. В смисъл, нямам нищо против да спечеля още няколко от тези", сподели Верландер, който приключи редовния сезон с баланс 21-6 с 2,58 ERA (№2 в АЛ) и 300 страйкаута (№2) в 223 ининга (№1).



В НЛ Дегром остана на 3 т. разстояние от максималните 210, след като бе поставен 29 пъти на първо място и веднъж на второ. Далеч назад се оказаха подгласниците му Рю Хюн-Джин (Лос Анджелис Доджърс) с 88 т. и Макс Шързър (Вашингтон Нешънълс) със 72 т.

"Беше мечта да играя тази игра и беше мечта да спечеля една "Сай Йънг". Да спечеля две поред беше цел. Трудно е за обяснение. Човек си поставя цели, но после му е трудно да осъзнае, че ги е изпълнил", коментира Дегром, постигнал баланс 11-8 с 2,43 ERA и върховите в лигата 255 страйкаута за 204 ининга на възвишението.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти