Пет години от мача с Кличко: как Кубрат Пулев продължи напред

Пет години от мача с Кличко: как Кубрат Пулев продължи напред

5 ноември 2014 г. е дата, която ще бъде помнена винаги от Кубрат Пулев. Преди точно пет години българският боксьор заслужи възможността да се бие за световната титла в тежка категория.

В Хамбург Пулев беше нокаутиран от Владимир Кличко в петия рунд в двубоя за пояса на Международната боксова федерация (IBF). След поражението заяви: "Продължаваме напред".

Българинът извървя дълъг път и пет години по-късно е на крачка от нов шанс да атакува световната титла. Той е задължителен претендент на IBF и до средата на 2020 г. трябва да срещне победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа.

Урокът от Хамбург

Преди пет години българинът беше в светлината на прожекторите. Той се изправи срещу едно от най-големите имена в историята на професионалния бокс.

Мачът с Кличко беше съпътстван от много говорене, взаимни обвинения и закани. На ринга Пулев започна с увереност, но загуби.

"Научих си урока от мача с Кличко. Смятам, че сега съм по-подготвен и по-силен боксьор", каза българският боксьор впоследствие.

Третият път

След мача Пулев продължи пътя си и заслужи втора възможност да се бие за световната титла. Той имаше насрочен двубой с Джошуа на 28 октомври 2017 г., но се отказа заради контузия на гръден мускул.

Сега българинът е уверен, че може да стъпи на световния връх.

"И двамата (Руис и Джошуа) са победими, и двамата са преодолими. Въпрос на ситуация, на тренировка, дори и на малшанс на самия ринг. Може би, Анди Руис ще ми е една идея по-удобен. Но не се знае - видяхте последния мач на Джошуа, той беше трагичен. Подцени ли противника, но беше много по-слаб от Анди Руис. Така че не се знае в този мач какво ще се случи", каза Пулев след последната си победа, дошла в Калифорния срещу Райдел Букър.

От срещата с Кличко насам българинът имаше осем мача, като спечели всичките. От тях две от победите дойдоха след нокаут, а най-голямо внимание от съперниците му предизвикаха Дерек Чисора и Хюи Фюри.

Успоредно с това кариерата му беше съпътствана от промени и предизвикателства. Той се раздели със "Зауерланд" и насочи вниманието си към САЩ, където вече работи с Ивайло Гоцев и "Топ ранк". През пролетта имаше голямо изпитание заради скандала с целувката на репортера Дженифър Равало. След понесените последствия и победата срещу Букър българинът гледа към следващото приключение.

"Тази победа беше всичко за Кубрат, защото без нея нямаше да говорим сега за световните титли. Той заложи много", каза мениджърът Гоцев.

За мечтата за световна титла Пулев заяви: "Спечелването на колан ще е сбъдната мечта. Това ще ми осмисли дните и живота, и всичко, което съм правил до момента.

dnevnik.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти