Лео Меси се завърна, за да накаже Бразилия

Лео Меси се завърна, за да накаже Бразилия
След изтърпяно наказание Лионел Меси се завърна в игра за националния отбор на Аржентина и донесе победата с 1:0 над вечния съперник Бразилия в контрола, която се игра пред 22 541 зрители в столицата на Саудитска Арабия - Рияд. Капитанът на “албиселесте” беше точен в 14-ата минута, когато реализира при добавка, след като преди това пропусна дузпа. Само четири минути по-рано от бялата точка се беше провалил и Габриел Жезус, който даже не уцели вратата на аржентинците. Победителите дори получиха купа.
Спарингът не оправда високите очаквания, независимо че на терена имаш куп звезди. Аржентинците доминираха в по-голямата част от двубоя, а играчите на “селесао” бяха бледа сянка на себе си.
Меси не беше обличал екипа на “албиселесте” от срещата за третото място на Копа Америка през лятото. Тогава той получи червен картон, след което пък отправи тежки обвинения към ръководството на южноамериканската футболна федерация. Тази вечер геният от Росарио видимо беше във форма и се наслаждаваше на играта, като не спря да опитва удари. Той изкара пълни 90 минути.

Бълхата щурмуваше вратата на Алисон Бекер заедно с Лаутаро Мартинес. Николас Отаменди също беше титуляр, независимо че в Манчестър Сити не се представя на ниво. Серхио Агуеро и рожденикът Пауло Дибала останаха на пейката.

За “селесао” излязоха 11 футболисти, които играят в Европа. Вилиан, Габриел Жезус и Роберто Фирмино оформиха нападателното трио. Неймар не беше в групата заради травма.
 
Бразилците започнаха по-уверено и в 10-ата минута спечелиха дузпа, след като Жезус беше препънат от Леандро Паредес. Нападателят на Манчестър Сити застана зад топката, но не уцели вратата.

Четири минути след това Меси спечели дузпа за своя тим, след като беше препънат от Алекс Сандро. Капитанът се нае с изпълнението, но подобно на Жезус стреля слабо. Вратарят Алисон парира, но при добавката Лео нямаше как да сгреши - 1:0 за Аржентина.

Голът веднага даде и игрово предимство на състава на Лионел Скалони. Следващата най-сериозна опасност пред Алисон дойде в 31-вата минута, когато Меси шутира, но футболист в жълт екип изби с тяло.

Лидерът на Барса изпусна още по-добър шанс в последната минута на полувремето, когато почти се оказа сам срещу вратаря, но стражът на Ливърпул спаси.

Жезус получи възможност да се реваншира в 51-вата минута, когато отлично се измъкна при контраатака на "златистите", но загуби предимството си, след като се забави с удара и в крайна сметка не стори нищо.

В 66-ата Меси насочи кълбото точно под гредата, но това не се оказа проблем за вратаря. Същото се случи и четири минути по-късно.

Младият Николас Гонсалес можеше да реализира с глава, но и той не затрудни Алисон.

Много по-близо до гола беше Лаутаро Мартинес в 80-ата, но изстрелът му профуча над гредата.

Дебют за Бразилия записа новото острие на Реал Мадрид Родриго Гоес.

Това беше мач №111 между двата колоса на световния футбол. На неутрален терен пък това беше техният 34-и сблъсък.

Сега аржентинците се отправят към Израел, където в понеделник ще премерят сили и с тима на Уругвай. Бразилците пък отиват в Абу Даби за проверка с Република Корея във вторник.

БРАЗИЛИЯ - АРЖЕНТИНА 0:1
0:1 Меси (14)

Съставите:
БРАЗИЛИЯ (4-3-3): Алисон, Данило, Тиаго Силва, Милитао, Алекс Сандро, Каземиро, Артур, Пакета, Жезус, Вилиан, Фирмино
(като смени влязоха: Коутиньо, Фабиньо, Лоди, Ричарлисон, Родриго, Уесли)

АРЖЕНТИНА (4-4-2): Андрада, Фойт, Пецела, Отаменди, Таляфико, Де Паул, Паредес, Ло Селсо, Окампос, Мартинес, Меси
(като смени влязоха: Акуня, Гонсалес, Родригес, Аларио, Домингес)

МИНУТА ПО МИНУТА

 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти