Норвегия постигна разгромна победа, но не зависи от себе си

Норвегия постигна разгромна победа, но не зависи от себе си

Норвегия не срещна никакви проблеми с Фарьорските острови и разгроми с 4:0 аутсайдера в група "F" от евроквалификациите. Торе Региниусен и Ивер Фосум решиха всичко с попадения още до 8-ата минута, а през второто полувреме на два пъти се разписа Александър Сьорлот. Силен мач изигра Оле Кристиан Селнес, който подаде за два от головете.

Въпреки победата, норвежците имат съвсем минимални шансове да се класират за Евро 2020 през квалификациите. Те са на 4-о място в групата с 14 точки, колкото има и Румъния. Северните ни съседи изостават с една точка от Швеция преди сблъсъка помежду им в Букурещ тази вечер.

За Норвегия е изгодни този мач да завърши наравно. В противен случай, съставът на Ларс Лагербек ще се прости с надеждите си да финишира на второ място в групата. Норвежците обаче ще имат и друга възможност, защото са си гарантирали място на плейофите в Лигата на нациите.

В последния си мач от групата Норвегия гостува на Малта. Двубоят е в понеделник. Фарьорските острови са на дъното в класирането с 3 точки, колкото има и Малта.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти