Ферари най-бързи във втората тренировка в Бразилия

Ферари най-бързи във втората тренировка в Бразилия
Дуото на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Леклер бяха най-бързи във втората тренировка в Бразилия, която бе прекъсвана на два пъти заради инциденти на "Интерлагос". Двамата пилоти направиха и най-много стинтове с най-меките гуми на Пирели. Леклер завърши сесията с изоставане от само 0.021 сек спрямо Себ.
Тренировката бе прекъсната първо от инцидент на пилота на Уилямс Роберт Кубица. Полякът мина през мокър участък от пистата, изгуби управлението на болида си и се удари в бариерите на завой номер 3. Кубица успя да завърши едва две обиколки с най-твърдите гуми. Неприятна бе тренировката и за Торо Росо. Пиер Гасли се прибра в бокса 20 минути преди края на сесията след само 26 обиколки заради повреда в двигателя. Данийл Квят пък претърпя два инцидента, последният от които наложи появата на вторите червени флагове, а маршалите трябваше да гасят лек пожар в болида му.
Зад дуото от Ферари на трето място остана Макс Верстапен от Ред Бул, следван от двойката на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън, които бяха разделени от 0.067 сек помежду си.
Кевин Магнусен с Хаас се пребори за изненадващо шесто място на студената писта, а седми остана Даниел Рикардо от Рено. Топ 10 допълниха Кими Райконен с Алфа Ромео, Александър Албън с втория Ред Бул и Карлос Сайнц-младши с Макларън. Съотборникът на Сайнц - Ландо Норис остана на 18-о място, но записа най-много обиколки на трасето - 41.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти