Потвърдено: България ще има шанс да се класира на Евро 2020

Потвърдено: България ще има шанс да се класира на Евро 2020

Въпреки невзрачното си представяне в квалификациите за Евро 2020, България все пак ще получи шанс да се добере до финалите на шампионата на Стария континент. Това стана възможно след победата на Финландия над Лихтенщайн с 3:0, която класира “Суоми” на голям футболен форум за пръв път в историята. Финландците заеха второто място в група "J", а първото е за Италия.

Спечелената от Финландия квота за Евро 2020 освободи едно място за класиране чрез плейофите в Лигата на нациите. Финландците заемаха четвъртата позиция в нашата Лига "С", но тъй като се класираха чрез квалификациите, петият отбор заема тяхното място, а това е именно България.

Засега още не се знае кой ще бъде съперникът на “трикольорите”. Той ще бъде определен чрез жребий, след който ще се разбере дали съставът ни отива в Лига "А" или Лига "С". Ако останем в нашата Лига "С", то ни предстои мач с Шотладния в Глазгоу. Победителят от него пък ще срещне някой измежду Норвегия и Сърбия.

Ако обаче попадне в Лига "А", то въпросителни към днешна дата са доста и няма яснота кои точно ще са четирите отбора в нея. Единственото ясно е, че България ще е гост на 26 март, като сблъсъкът ще се реши в един мач.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти