Унгария откри “Пушкаш Арена” със загуба от Уругвай (видео)

Унгария откри “Пушкаш Арена” със загуба от Уругвай (видео)

Уругвай победи с 2:1 като гост Унгария в приятелски мач, игран на новооткрития “Пушкаш Арена”. Стадионът беше построен на мястото на стария “Ференц Пушкаш”. Съоръжението е с капацитет малко под 68 000 души и ще приеме част от двубоите на Евро 2020 догодина.

Домакините бяха амбицирани да зарадват феновете в Будапеща с победа, но “урусите” създадоха повече положения и заслужено се поздравиха с успех. Те откриха резултата в 15-ата минута с попадение на Единсон Кавани, който засече центриране от левия фланг на Матиас Вина. Само шест минути по-късно Браян Родригес показа отлична техника в наказателното поле и с много прецизен удар наказа за втори път Денес Дибуш.

Унгарците върнаха интригата в 24-ата минута благодарение на Адам Салай. Нападателят на Майнц 05 получи хубаво подаване от Роланд Варга и без забавяне прати топката в мрежата.

През второто полувреме усилията на домакините да стигнат поне до равенство не дадоха резултат. Във вторник те гостуват на Уелс в последния си мач от евроквалификациите.

УНГАРИЯ - УРУГВАЙ 1:2

0:1

Е. Кавани (15)

0:2

Б. Родригес (21)

1:2

А. Салай (24)


МИНУТА ПО МИНУТА!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички