Голямо треперене, но Швейцария успя

Голямо треперене, но Швейцария успя

Швейцария направи решителна крачка към класирането си за Евро 2020. "Кръстоносците" взеха скъпоценна победа с 1:0 в домакинството си на Грузия и вече само чудо може да ги лиши от участие на еврофиналите.

В герой за отбора на Владимир Петкович се превърна дебютантът Седрик Итен. Любимецът на местния Санкт Гален влезе като резерва в 71-ата минута, а в 77-ата с глава отбеляза единственото попадение в мача. Така Швейцария стъпи на второто място в група "D" и при победа в последния кръг срещу аутсайдера Гибралтар ще се класира за Евро 2020. Ейре и Дания пък ще излязат в пряк двубой помежду си, като в по-изгодна позиция са датчаните, които ще намерят място сред финалистите и при равенство.

Въпреки че отдавна загуби шансове за първите две места и игра единствено за честта си, Грузия затрудни максимално домакините. През второто полувреме грузинците дори имаха по-чистите положения и можеха да си тръгнат със сензационен успех.

Началото беше за швейцарците, които на няколко пъти обстрелваха Гиорги Лория от далечна дистанция, но нито Денис Закария, нито Ренато Щефен съумяха да изненадат опитния страж. Рикардо Родригес също пропусна да открие резултата, а в 19-ата минута най-опасната контра на Грузия до почивката завърши с удар в гредата от паднало положение на Гиорги Квилитая.

До края на полувремето защитник на гостите изчисти топката от голлинията след изстрел с глава на Нико Елведи, а в началото на второто грузинците започнаха да атакуват все по-опасно и в няколко ситуации късметът спаси Ян Зомер.

Ключовият момент в двубоя дойде в 77-ата минута, когато Закария центрира от десния фланг и Седрик Итен с глава вкара победния гол за Швейцария в дебюта си за тима.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти