Италия продължи безгрешната си серия и постави нов рекорд

Италия продължи безгрешната си серия и постави нов рекорд

Отборът на Италия продължи перфектната си серия в евроквалификациите, като постигна девета победа. Тази вечер "скуадра адзура" разгроми с 3:0 като гост Босна и Херцеговина и записа девета победа в група J.

Италианците си бяха осигурили класирането и преди този мач, но защитиха по перфектен начин репутацията си. В същото време босненците нямаха шансове за нищо, след като по-рано през деня стана ясно, че Финландия си осигурява второто място кръг преди края. Все пак Босна и Херцеговина ще има шанс за участие на Евро 2020, като това минава през участие в баражите през пролетта.

Италия излезе без част от звездите си в Босна, но не остави съмнения в превъзходството си. Франческо Ачерби откри в 21-ата минута, като това бе първи гол за защитника на Лацио с екипа на националния отбор. В 37-ата Лоренцо Инсиние удвои след асистенция на Андреа Белоти. Последваха силни минути за босненците, като Джиджи Донарума отрази удар на Джеко. Малко преди почивката Белоти можеше да направи 3:0, но ударът му беше спасен. Все пак нападателят на Торино се отчете с попадение в 52-ата минута, когато оформи крайния резултат.

Така Италия не просто постигна девети пореден успех в квалификациите, а записа и 10-и победен мач във всички турнири, като подобри рекорд отпреди Втората световна война. За последно "скуадра адзура" имаше девет поредни победи в периода 1938/1939 година, когато начело на тима е бил Виторио Поцо. Рекордът може да бъде продължен в понеделник, когато хората на Роберто Манчини играят у дома срещу Армения в последния си мач от квалификациите.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти