Напрежението в Наполи пак ескалира

Напрежението в Наполи пак ескалира
Взаимоотношенията между футболистите на Наполи и президента Аурелио Де Лаурентис продължават да са обтегнати до краен предел, независимо че през последните дни остана впечатление за потушаване на конфликта. Tuttosport твърди, че босът се консултира с адвокатите си за начина, по който евентуално да подведе играчите под съдебна отговорност.


Недоволен от резултатите, в началото на месец Де Лаурентис нареди на тима да отиде на лагер. След двубоя срещу Ред Бул (Залцбург) в Шампионската лига обаче футболистите се прибраха по домовете си, независимо че президентът им беше наредил да продължат да са на лагер. Треньорът Карло Анчелоти зае страната на състезателите, с което допълнително ядоса своенравния си началник. Отделно играчите бяха глобени с част от заплатите си, а и получиха забрана да дават интервюта.

Изглеждаше, че нещата са се нормализирали, докато снощи клубът не излезе с предупреждения към своя играч Елиф Елмас. Той си позволи да даде интервю, докато е с националния тим на Северна Македония. Това не се хареса на Де Лаурентис.

“Наполи може да потвърди, че Елмас е говорил с медиите без разрешение на клуба, докато тече забраната за даване на интервюта. В тази връзка клубът си запазва правото да предприеме съдебни действия срещу него”, се казва в становището на неаполитанците.

Футболисти на Наполи наеха бодигардове заради гнева на тифозите
Футболисти на Наполи наеха бодигардове заради гнева на тифозите

Това допълнително е ядосало състезателите, много от които обмислят да се махнат от Наполи при първа възможност. Отделно двама от футболистите станаха жертви на крадци в Неапол, като някои приемат това като знак за предупреждение от страна на тифозите срещу непокорните играчи.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти