Биндър спечели старта от Moto2 във Валенсия, Алекс Маркес с падане на финала

Биндър спечели старта от Moto2 във Валенсия, Алекс Маркес с падане на финала

Южноафриканският пилот на КТМ Брад Биндър постигна трета поредна победа в Moto2, с която си осигури второто място в генералното класиране. Биндър бе най-бърз в Гран При на Валенсия, последен старт за сезона. Той завъртя 16 обиколки за 25 минути и 30.766 сек и изпревари с 0.735 сек швейцареца Томас Люти с Kalex, който остана втори.
Биндър и Люти водеха люта битка за второто място в генералното подреждане, но никой от тях нямаше шанс да достигне испанеца Алекс Маркес. Люти поведе колоната още във втортата обиколка, а Биндър караше плътно зад него и чакаше шанса си. Такъв пред южноафирканеца се откри в предпоследната обиколка и той задмина съперника си в завой номер 8, с което реши битката за първото място в днешното състезание.
Трети завърши испанецът Хорхе Наваро, който изостана с 1.045 секунди от Биндър.
В челната шестица се наредиха оше италианецът Стефано Манци, испанецът Хорхе Мартин и сънародникът му Аугусто Фернандес.
Алекс Маркес падна на “Рикардо Тормо” четири обиколки преди финала.
В генералното класиране Алекс Маркес спечели титлата с 262 точки, пред Байндър с 259, Люти с 250, Наваро с 226, Фернандес с 207 и италианеца Лука Марини със 190.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти