Никой не може да спре безмилостния Тръмп

Никой не може да спре безмилостния Тръмп

Световният шампион и лидер в ранглистата Джъд Тръмп продължава да трупа трофей след трофей в изумителната за него 2019 година. Асото в колодата защити успешно титлата си в Откритото първенство на Северна Ирландия след гръмка победа с 9:7 над Рони О’Съливан.

Суперлативите за Тръмп не спират да се нижат, тъй като за него това е 14-и ранкинг триумф, с който изпревари Дин Дзюнхуей във вечната класация на шампионите. Той запази в колекцията си трофея “Алекс Хигинс”, а World Snooker отбеляза, че в Белфаст се е провел ранкинг турнир номер 350. 

Тръмп и О’Съливан вече имат по 11 победи помежду си, а миналата година се случи същото - тогава пак Тръмп надделя с 9:7. Той спечели най-големия чек в надпреварата от 70 хиляди паунда, а иначе за първи път от 2001 и 2002 година двама души играят финал на един и същи турнир два пъти поред - тогава това направиха Кен Дохърти и Пол Хънтър в Откритото първенство на Уелс.

О’Съливан остава с 36 ранкинг титли на сметката си и ще трябва да почака, за да изпревари еднолично на върха Стивън Хендри. Тръмп е първият играч именно след Хендри с цели седем титли в рамките на една календарна година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти