Бразилия с първа победа след финала на Копа Америка (видео)

Бразилия с първа победа след финала на Копа Америка (видео)

Бразилия сложи край на неуспешната си серия от пет поредни мача без победа, след като надигра с 3:0 Южна Корея приятелски двубой, игран в Абу Даби. Лукас Пакета (9'), Филипе Коутиньо (36') и Данило (60') се разписаха за "Селесао".

Селекционерът на Бразилия Тите бе направил пет промени в сравнение с голямото дерби с Аржентина, което "гаучосите" спечелиха с 1:0 преди няколко дни. Маркиньос, Лоди, Фабиньо, Коутиньо и Ричарлисон започнаха за сметка на Силва, Алекс Сандро, Каземиро, Фирмино и Вилиан.

Пауло Бенто пък бе направил четири корекции в състава на Южна Корея в сравнение с нулевото равенство с Ливан.

Още в деветата минута "златистите" излязоха напред. Коутиньо се освободи много технично от съперник на границата на наказателното поле, след което пусна към Лоди, който центрира отляво. Пакет засече с глава отблизо - 1:0. В 36-ата Филипе Коутиньо удвои след страхотно изпълнен пряк свободен удар. Три минути преди почивката играчът на Байерн за малко не си отбеляза автогол, след като в опита си да изчисти топката пред собствената си врата нацели гредата, но след рикошета се справи със ситуацията.

В 60-ата минута Данило направи 3:0 след хубав удар по земя от границата на наказателното поле и недобра намеса на стража на Южна Корея.
Това е първа победа на Бразилия от финала на Копа Америка, в който селекцията на Тите надигра Перу с 3:1.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички