Северна Ирландия ядоса Бундестима и отнесе здрав пердах (видео)

Северна Ирландия ядоса Бундестима и отнесе здрав пердах (видео)

Германия завърши квалификациите за Евро 2020 като победител в група "С". В последния си мача Бундестимът разпердушини Северна ирландия с 6:1, въпреки че гостите изненадващо поведоха. Над всички отново беше Серж Гнабри, който реализира хеттрик. Другите голове за тима на Йоахим Льов бяха дело на Леон Горетцка (2) и Юлиан Брант. За Северна Ирландия се разписа Майкъл Смит.

Германия финишира с 21 точки от 24 възможни и голова разлика 30:7. Втората позиция, която също осигурява директна квота за еврофиналите, остана за Холандия, а Северна Ирландия зае трето място в групата.

Двубоят се игра във Франкфурт, а Йоги Льов направи някои размествания в състава си. На вратата вместо Мануел Нойер застана Марк-Андре тер Стеген. В центъра на защитата си партнираха Емре Джан и Жонатан Та, а Горетцка, Брант и Илкай Гюндоган действаха зад Гнабри.

Началото на срещата беше повече от сензационно - с гол за северноирландците, които само допреди няколко дни имаха надежди за второто място, но не успяха да победят Холандия. В 11-ата минута Майкъл Смит от Хартс изстреля истински снаряд, след който топката спря зад гърба на Тер Стеген.

Германия реагира бързо и пред вратата на Пийкок-Фаръл се заредиха положения. Стражът на гостите спаси няколко положения, но в 19-ата минута беше безпомощен. След пас на Йонас Хектор топката стигна до Гнабри, който се обърна в наказателното поле и с мощен шут изравни.

Този резултат се запази почти до края на полувремето. В 43-ата минута отново Хектор напредна отляво и върна топката към точката на дузпата. Пръв до нея стигна Горетцка и с помощта на дясната греда преодоля Пийкок-Фаръл за 2:1.

След почивката германците правеха каквото си поискат на терена. Още в 47-ата минута Гнабри хладнокръвно вкара за 3:1, а в 60-ата пак той беше точен след асистенция на Брант и оформи хеттрика си. Острието на Байерн (Мюнхен) вече има 13 гола в 13 мача за Бундестима - нещо, което не беше постигано от времето на Герд Мюлер преди 50 години.

Гостите тотално рухнаха и нямаше как да не получат още голове. В 73-ата минута Горетцка със свиреп изстрел докара нещата до 5:1, а в добавеното време се разписа и Брант, който беше сред най-добрите в състава на Германия.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички