Официално: Тотнъм уволни Почетино

Отборът на Тотнъм официално обяви, че е освободил своя мениджър Маурисио Почетино. Причината за това са слабите резултати на отбора от началото на кампанията. В момента “шпорите” се намират едва на 14-ата позиция във Висшата лига с 14 точки от 12 изиграни мача.

“С огромно нежелание направихме тази промяна. Ръководството не взе нито лесно, нито прибързано решение. За съжаление, резултатите в шампионата от края на миналия сезон и от началото на настоящия са крайно разочароващи. На борда на директорите му се налага да взима трудни решения. Това беше още по-тежко заради всичките паметни моменти, които имахме с Маурисио и неговия треньорски щаб. Направихме този избор в интерес на клуба.

Маурисио и неговият треньорски щаб завинаги ще останат част от нашата история. Имам възможно най-голямото уважение към него за начина, по който се справи в трудния период, когато не играхме на своя стадион заради изграждането на нов такъв, както и за топлината и позитивността, които донесе при нас. Бих искал да благодаря на него и щаба му за всичко, за които са допринесли. Винаги ще са добре дошли тук. Имаме талантлив състав. Трябва да съберем нова енергия и да предоставим позитивен сезон на нашите фенове”, заяви собственикът Даниел Леви.

Почетино прекара 5 години и половина като мениджър на Тотнъм. За този период той не успя да донесе трофей на клуба, но в последните четири сезона “шпорите” неизменно се класираха за Шампионската лига, където играха финал през миналата кампания.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти