Белгия показа головата си мощ и срещу Кипър (видео)

Белгия показа головата си мощ и срещу Кипър (видео)

Отборът на Белгия приключи евроквалификациите с разгромна победа с 6:1 като домакин на Кипър. По този начин бронзовите медалисти от Мондиал 2018 записаха 10 победи в 10-те си мача в група I, като го направиха при голова разлика 40:3. Това е тимът с най-много отбелязани и най-малко допуснати голове през този квалификационен цикъл.

Гостите изненадващо поведоха в 14-ата минута чрез Николас Йоану, но още до почивката получиха четири гола. Първият от тях дойде още в 16-ата минута, когато Яник Ферейра-Караско намери с пас падналия на земята Кристиан Бентеке, който все пак прати топката в опразнената врата. “Червените дяволи” стигнаха до пълния обрат в 36-ата минута, когато при воле на Кевин Де Бройне топката мина през ръцете на противниковия вратар, за да се озове в мрежата му. Шест минути по-късно халфът на Манчестър Сити се разписа за втори път в мача. В 44-ата минута Ферейра-Караско покачи на 4:1, засичайки центриране на Еден Азар. В 51-ата Кипрос Христофору от кипърския състав имаше нещастието да си вкара автогол, а крайния резултат оформи Бентеке в 67-ата минута с втория гол в двубоя.

Така Белгия спечели първото място в групата с максималния актив от 30 точки. Кипър пък завърши на 4-ото място с 10 пункта.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти