Байерн копира успешен ход на Борусия (Д)

Байерн копира успешен ход на Борусия (Д)

Неуспешният опит да бъде привлечен Калъм-Хъдсън Одой от Челси не е отказал германския гранд Байерн (Мюнхен) от това да следи внимателно английския пазар и да дебне за таланти, които не са обвързани с дългосрочни контракти. Баварците вече имат набелязани играчи, които евентуално могат да се озоват на “Алианц Арена”. Двама от тях са вратарят на Шефилд Юнайтед Дийн Хендерсън и нападателят на Тотнъм Трой Парът.

22-годишният Хендерсън всъщност е собственост на Манчестър Юнайтед и дори неотдавна удължи договора си до 2022 година. Той обаче е преотстъпен на Шефилд Юнайтед и има огромна заслуга за сензационното представяне на “остриетата”. Новакът в Премиър лийг заема 5-о място в класирането, а Хендерсън е допуснал само 9 попадения в 12 мача. В Байерн гледат на английския младежки национал като на потенциален наследник на Мануел Нойер.

Парът още няма мач в елита, но в края на септември дебютира за Тотнъм в двубоя за Купата на Лигата срещу Колчестър. 17-годишният нападател от доста време е в полезрението на Байерн, а интересът на клуба от Мюнхен към него се е засилил, след като младокът изигра първи минути с екипа на националния отбор на Ейре в контролата срещу Нова Зеландия (3:1).

Преди Байерн да се ориентира към таланти от Острова, това вече направи Борусия (Дортмунд). “Жълто-черните” показаха завидна далновидност, като отмъкнаха от Манчестър Сити Джейдън Санчо през 2017 година и днес нападателят е сред най-скъпите футболисти в света.

Колаж: Sport bible

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички