Антъни Джошуа: Аз съм шампион

Антъни Джошуа: Аз съм шампион

Недосегаемият доскоро носител на три световни титли в професионалния бокс Антъни Джошуа изригна в навечерието на срещата си с Анди Руис в Саудитска Арабия на 7 декември.

Джошуа превключи на режим "убиец" (видео)
Джошуа превключи на режим "убиец" (видео)

Британецът допусна единствената си загуба на професионалния ринг именно от дебеличкия мексиканец на 1 юни и критиците побързаха да го сринат със земята толкова бързо, колкото го издигаха в небесата при победите му.

 

Това явно е подразнило бившия световен шампион, който отговори доста остро на въпрос дали вече се е променил ментално след това поражение и дали има същата увереност в силите си, както в месеците и годините преди това.

"Не съм правил нищо по-различно от това, което съм вършил и в миналото. Аз съм си същият шампион! Влязох в залата да тренирам и три години по-късно станах олимпийски шампион. Сега претърпях една загуба и всички ми се нахвърлиха. Не съм станал от една нощ пу**а, която не може да се бие, само заради някакво поражение."

"Мога да се бия и това е фактът. Няма нужда да се доказвам пред никого, няма какво да се коментира. Просто трябва да изляза на ринга и да го докажа, за да затворя устите на всички", коментира раздразненият Джошуа от тренировъчния си лагер в Шефилд. 

Друга от критиките към него е, че вече не демонстрира тази форма на мускулеста машина, която имаше до мача с Руис. Някои фотографии го уловиха сякаш е качил някое килце около талията, но според Джошуа това не е истина. 

"Мисля, че просто са ме снимали под определен ъгъл, за да изглеждам по този начин. Аз съм толкова силен, колкото и преди, тежа толкова, колкото и преди. Теглото е голям фактор в нашата категория, но не мисля, че трябва да се фокусираме толкова върху това."

"Мога да тежа, колкото си искам, но ако не съм направил добри спаринги, няма смисъл от нищо. Затова съм се насочил към добрите спаринги. Няма значение колко тежиш, ако не се представиш на добро ниво на ринга", заяви Джошуа. 

View this post on Instagram

Lucky 7

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on Nov 20, 2019 at 5:33am PST

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти