Левски се включи в демонстративен мач "Заедно срещу рака на простатата"

Днес на закритото футболно игрище ДИТ в кв. "Драгалевци" се проведе футболен мач като част от информационната кампания "Заедно срещу рака на простатата".

33 Легенди на Левски, лекари уролози и спортни журналисти играят мач "Заедно срещу рака на простатата"

Инициативата се организира от фармацевтична компания Астелас България и Българското урологично дружество в партньорство с ПФК Левски, като кампанията е по повод Световния месец за превенция на мъжкото здраве, който се отбелязва всяка година през ноември.

Във футболния мач се включиха Димитър Телкийски, Станислав Ангелов, Дончо Донев, Даниел Боримиров, Христо Арангелов, Ангел Станков; представители на Българско урологично дружество; Българска асоциация на спортните журналисти и Астелас България.

33 Легенди на Левски, лекари уролози и спортни журналисти играят мач "Заедно срещу рака на простатата"

Преди двубоя изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че за клуба е въпрос на чест и отговорност да е партньор на кампанията. „Аз и всички мои колеги в клуба няма да се уморим да повтаряме, че освен спортната и бизнес частта на нашата дейност от изключително значение е социалната ни функция. Колкото по-голям е един клуб и колкото по-голяма е фенската база зад него, толкова по-отговорна е неговата задача. Виждам днес много известни лица и се надявам занапред те да участват в още кампании, защото футболен клуб Левски няма да спре да подкрепя подобни инициативи“, коментира Колев.

33 Легенди на Левски, лекари уролози и спортни журналисти играят мач "Заедно срещу рака на простатата"

Изп. Директор на „Астелас“ Д-р Стамен Банковски пък благодари за подкрепата, оказана от страна на ПФК Левски. „Целта на кампанията е да фокусираме общественото внимание. За съжаление все още не се говори достатъчно за този проблем и затова ние се стремим да повишим информираността на населението. Неслучайно тази година поканихме за партньор един от най-обичаните футболни клубове в лицето на Левски, за да може нашите послания да достигнат до възможно най-много хора, които да се амбицират и да отидат на профилактичен преглед“, сподели д-р Банковски.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти