Балъков: Вярвам в този отбор и желая успех на господин Дерменджиев

Бившият селекционер на България Красимир Балъков вярва, че отборът може да преодолее плейофите и да се класира на Европейското първенство през следващата година. Специалистът още веднъж подчерта, че работата му с националния отбор през цялото време е била фокусирана именно върху подготовката за участието на предстоящите плейофи.

"Влязох в националния отбор по време, когато може би бе най-тежко. Имах и много лош късмет, но това сега не е най-важното. Аз, след като си подадоха оставката, заявих, че вярвам в този отбор и не бягам от отговорност. Исках да го водя в тези плейофи, но моралът ми не позволяваше и трябваше да подам оставка. Пожелавам на господин Дерменджиев, когото много уважавам, успех в плейофа. Аз съм твърдо зад идеята да напълним стадиона на 26 март.

Моето влизане в нациолния отбор не беше съсредоточено върху квалификациите. В самото начало казах, че влизам, за да променя стила на отбора и да го подготвя за тези баражи и спечелването им. Моята идея бе да намеря правилните футболисти и правилната система за тези мачове. Вярвам в момчетата и знам, че имат сили. Важна е подкрепата на публиката и на цялата общественост.

Ивелин сам може да анализира ситуацията и да прецени дали може да промени решението си. Пред мен той категорично никога не е споменавал нищо негативно, свързано с бъдещето му.

В момента съм в Германия и си почивам. Имам време за семейството си и за внука си, който се роди преди година и половина. Не знам къде ще ме отведе бъдещето", заяви Балъков в ефира на предаването от "От дузпа в тъч" по Sportal TV.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти