Кореа с първо интервю след жестоката катастрофа на "Спа" през август

Кореа с първо интервю след жестоката катастрофа на "Спа" през август

Пострадалият при трагичната катастрофа на "Спа" във Формула 2 Хуан Мануел Кореа даде първото си по-обширно интервю след инцидента. След като той се прибра в дома си в САЩ след триседмична кома и 17-часова операция на десни крак, Кореа говори откровено пред аржентинското национално радио. Американецът с еквадорски корени сподели как се чувства след фаталната за неговия опонент Антоан Юбер катастрофа.

"Като цяло докторите изградиха наново десния ми крак. Левият крак пострада по-леко и една операция беше достатъчна. Възстановяването ще продължи около година, като предстоят още операции и дълга рехабилитация. За съжаление е много вероятно десният ми крак никога да не се възстанови напълно. Ще се боря да се възстановя достатъчно, за да мога да настъпя газта отново. Изгубих шест сантиметра от костта в долната част на тибията, но със специално устройство тя расте. Това е причината да имам всички тези метални части на крака си. Костта расте по един милиметър на ден. На 23 декември предстои следващата операция. Малко след нея металните части ще бъдат премахнати. В зависимост от болката и движенията, които мога да правя, ще преценим кога да са следващите операции. В началото докторите предвиждаха две години възстановяване, но тялото ми се справя по-добре от очакваното".

Колкото до катастрофата Кореа разкри, че не е загубил съзнание дори за момент: "Странно е, че не загубих съзнание. Когато го казах на докторите, те не повярваха. Преди самия удар стегнах мускулите си и това също ми помогна. Исках да изляза сам от колата и бях в съзнание по време на целия инцидент. Вече имах срещи с Международната автомобилна федерация (ФИА). Беше инцидент с много лош късмет. Никое разследване не може да промени факта, че ме очаква много трудна година. Отне ми няколко седмици да приема всичко. Трудно бе да разбера нещо с лекарствата, които ми даваха в болницата. Разбира се, тъжен съм. Антоан беше добър приятел, но сега чувствам, че трябва да се възстановя заради него".

Въпреки целия ужас, който претърпя, Кореа все още има желанието да се върне във Формула 2 и да продължи с автомобилния спорт. "Приятел ме попита дали с това приключи моята Ф1 мечта. Отговорих му, че един инцидент не може да убие мечтата".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти