Валверде: Ако Пике не е концентриран, ще играе друг

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде не е притеснен от новия ангажимент на Жерард Пике - като организатор на тенис турнира за Купа “Дейвис”, чийто финали са тази седмица в Мадрид. Каталунският тим гостува в покрайнините на испанската столица утре - в Леганес. “Ще видим дали Пике е в кондиция, или не. Ако е концентриран, ще играе. Ако не - ще играе друг. (…) Да, ще пътува за Мадрид. Ще видим дали ще отиде на тениса, или не”, заяви наставникът на “лос кулес” преди утрешната среща на “Бутарке”.

Запитан за думите на Иван Ракитич, че хърватинът се чувства тъжен като малко дете, на което са му отнели топката, Валверде отговори спокойно: “Нямам много да кажа за личните разговори с играчите, те остават вътре. Истина е, че отборът се променя в някои аспекти, но не планирам нищо за зимния пазар”.
“Всички, които се прибраха от Южна Америка, са добре. Да, имаха дълги пътувания, но по-къси от други случаи. Всички са добре”, потвърди той. Запитан за формата на Антоан Гризман, специалистът отвърна: “Защо има толкова въпроси, започващи с “Притеснява ли Ви?”. Винаги си тръгвам от тук, притеснявайки се за милион неща. Аз гледам към отбора. Зная, че има много погледи, насочени към Гризман, но той допринася с изявите си”.
Ракитич: Отнеха ми топката и се чувствам тъжен
Ракитич: Отнеха ми топката и се чувствам тъжен
Относно оплакванията на младия Рики Пуч, че не играе за първия тим Валверде каза: "Искаме той да е близо до нас и да го наблюдаваме. На неговaтa позиция има голяма конкуренция и в крайна сметка трябва да се взимат решения".
Барселона гостува утре от 14:00 часа.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти