Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Романов - последният човек, нокаутирал Дионтей Уайлдър (видео)

Кубинско дежа вю за Уайлдър
Кубинско дежа вю за Уайлдър

Той е непобеден при професионалистите. Всява респект и дори страх у противниците, които се изправят срещу него на боксовия ринг. Ударът му е толкова силен, че го наричат Бронзовия бомбардировач.

Дионтей Уайлдър ще се изправи срещу коравия кубинец Луис Ортис в своя 43-и мач в неделя (24 ноември).

Луис Ортис е с над 7 кг по-тежък от Дионтей Уайлдър (видео + галерия)
Луис Ортис е с над 7 кг по-тежък от Дионтей Уайлдър (видео + галерия)


И ако при професионалистите американецът не си позволява да прави грешки и все още не е бил нокаутиран, то като част от националния отбор на САЩ за аматьори той претърпява и поражения. Най-вероятно все още в ума му отеква името... Евгений Романов.

Той е руснак, от известно време също се подвизава при професионалистите, където е непобеден след 14 мача. Той е последният човек, нокаутирал шампиона в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Уайлдър.

За да ви припомним този паметен мач, трябва да ви върнем на 29 февруари 2008 г. В този рядко появяващ се в календара ден Уайлдър е в Новосибирск като част от националния отбор на САЩ за турнира срещу боксьори на Русия.

Срещата му с Романов е в три рунда. И двамата са в разгара на силите си - на 22 години и с огромни мечти за блестяща кариера. Руснакът е придобил увереност от спечеления наскоро сребърен медал от националното първенство на страната, където конкуренцията е жестока (година по-късно той печели и злато в категория до 91 кг). Романов е по-нисък, но физиката му е впечатляваща.

Уайлдър обаче не се плаши. Той започва отлично първия рунд и повежда в съдийските карти. Следва втори, в който Романов показва надмощието си. Минута и половина преди края на третата част руснакът пласира 3 бързи удара в лицето на своя противник. Уайлдър е в нокаут! За последен път (до момента) в боксовата си кариера!

В момента Романов си проправя път сред професионалистите в тежка категория. Дебютът му е през 2016 г., а до момента, също като именития си съперник тогава, не е побеждаван. Има 14 мача зад гърба си, като е успявал да нокаутира съперниците си 10 пъти.

Въпреки нокаута в Новосибирск, Уайлдър не се отказва от аматьорската кариера, докато не печели медал от олимпийските игри. През 2008 г. той е бронзов медалист от Игрите в Пекин.

Пътят му при професионалистите пък е перфектен! Печели титлата в тежка категория (единствената, която не е притежание на Анди Руис в момента) през 2015 г. и я защитава в 9 поредни мача до момента.


btvnovinite.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти