Жозе Моуриньо дебютира с успех в лондонско дерби (видео)

Жозе Моуриньо дебютира с успех в лондонско дерби (видео)

Завръщането на Жозе Моуриньо като мениджър се разви по отличен начин за него. Новият му отбор Тотнъм спечели с 3:2 срещу Уест Хам в лондонско дерби. "Шпорите" записаха първа победа като гост в първенството от януари.

Тимът на португалеца доминираше почти през цялата среща и още до почивката си бе осигурил аванс от два гола. Хюн-Мин Сон откри резултата в 36-ата минута, а малко преди почивката Лукас Моура направи резултата 0:2 след подаване на корееца. В началото на второто полувреме Хари Кейн също се разписа. За него това бе гол номер 175 за Тотнъм, което го нарежда като третия най-добър голмайстор в историята на клуба.

Към края "шпорите" намалиха темпото и можеше да съжаляват. Микейл Антонио намали в 73-ата минута, а Огбона направи 2:3 в добавеното време. Минута преди края на редовното време попадение на Деклан Райс бе отменено заради засада. Такава имаше, но първоначално съдията посочи центъра преди намесата на системата за видеопотворения да го поправи.


Малката разлика в точките позволи на Тотнъм да се изкачи от 14-то на шесто място в класирането преди изиграването на другите мачове от кръга. Уест Хам пък записа пета загуба в последните си шест шампионатни срещи, като допусна три гола във вратата си в трети пореден мач и ситуацията в клуба изглежда все по-тежка, а позицията на Мануел Пелегрини все по-несигурна.

"Шпорите" започнаха агресивно първия си мач под ръководството на Моуриньо. Те пресираха, владееха топката в големи периоди и търсеха пролука в отбраната на съперника. В самото начало Хари Кейн успя да прати топката в мрежата. Мечтаното начало за португалеца обаче не се реализира. Попадението бе отменено, тъй като нападателят бе в засада при подаването на Деле Али.

При първата си реална атака Уест Хам стигна до опасно положение. Центриране на Деклан Райс бе засечено от Алер, но топката се отклони от бранител на домакините и не затрудни Гасанига. Вратарят на “чуковете” Роберто пък може да помогне на съперника. Той не се намеси добре, топката стигна до Санчес след центриране, но не се озова в мрежата, а междувременно страничният съдия бе вдигнал флага си.

Постепенно тимът на Пелегрини започна да играе малко повече с топката, но в 20-ата минута съперникът им стигна до добра ситуация. Сон получи топката от Али и с красив удар я насочи към горния ляв ъгъл на вратата. Роберто обаче бе на мястото си и успя да отрази удара. При добавката Моура стреля неточно с глава.

В играта на Тотнъм личеше желание, но идеите, идващи от халфовата линия, не бяха много. Отлична комбинация между Кейн и Али почти изведе Сон в 33-ата минута, но Райс се намеси в последния момент и изчисти. Малко по-късно кореецът откри резултата. Отново Деле Али бе в основата на атаката, като изведе съотборника си, а той финтира и след това прати топката покрай Роберто. Попадението даде още по-голяма увереност на гостите и те вдигнаха темпото следващите минути.

Попадението даде още по-голяма увереност на гостите и те вдигнаха темпото следващите минути, а малко преди почивката стигнаха до второто попадение. Али спаси една топка на тъчлинията и успя да я насочи към Сон, който напредна и с ниско центриране намери Моура на далечната греда.

“Шпорите” започнаха вихрено втората част и бързо сложиха край на малкото надежди на съперника. В 48-ата минута прекрасна контраатака бе завършена от Моура. Бразилецът обаче стреля крайно неточно от великолепна позиция. Секунди по-късно Хари Кейн направи резултата 0:3. Защитата на "чуковете" изпусна капитана на гостите след центриране на Орие и Кейн с глава прати топката в мрежата.

Пелегрини опита да промени нещо, като извади силно разочаровалите Фелипе Андерсон и Ярмоленко. В последната четвърт на двубоя Уест Хам заигра малко по-активно и стигна до почетно попадение. В 73-ата минута влезлият като резерва Микейл Антонио се разписа.

Към края се стигна до някои нервни минути за Тотнъм. Минута преди края на редовното време домакините тръгнаха към центъра с надежда да опитат да изравнят. Попадение на Райс обаче бе отменено след разглеждане на ситуацията с ВАР. той беше в очевидна засада, но съдията първоначално възнамеряваше да зачете гола. В самия край Огбона направи резултата 2:3, но нямаше време дори за още една атака.

УЕСТ ХАМ - ТОТНЪМ 2:3
0:1 - Сон (36)
0:2 - Моура (42)
0:3 - Кейн (49)
1:3 - Антонио (73)
2:3 - Огбона (96)
 
СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти