Ювентус взе противоречива победа в Бергамо (видео)

Ювентус взе противоречива победа в Бергамо (видео)

Ювентус измъкна противоречива победа с 3:1 в гостуването си на Аталанта от 13-ия кръг на Серия "А". "Бианконерите" бяха без звездата си Кристиано Роналдо, който лекува контузия, но успяха да вземат трите точки, като този път блесна Гонсало Игуаин, който отбеляза два гола за гостите в 74-ата и 82-ата минута и асистира за третото попадение на Пауло Дибала в 92-ата минута. Домакините обаче могат много да съжаляват, че не взеха нещо от този мач, след като първи откриха резултата чрез Робин Госенс в 56-ата минута, а освен това пропуснаха и още доста добри положения, включително и дузпа в 16-ата минута, след като Муса Бароу нацели напречната греда. Освен това бергамаските имаха сериозни претенции към съдията Джанлука Роки, който не отсъди втора дузпа за игра с ръка на Емре Джан, а при втория гол на "бианконерите" също имаше игра с ръка на Хуан Куадрадо.

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини бе избрал в този мач да започне с Алехандро Гомес и Муса Бароу в атака, а Марио Пашалич действаше в малко по-задни позиции. Мартен де Роон и Ремо Фройлер пък движеха играта в средата на терена.

Маурицио Сари пък заложи на Пауло Дибала и Гонсало Игуаин в предни позиции, а зад гърба им ги подкрепяше и Федерико Бернардески. В средата на терена действаха Миралем Пянич, Сами Кедира и Родриго Бентанкур.

Първата опасност в мача бе създадена от домакините. В 4-ата минута Берат Джимсити стреля с глава след центриране от корнер и топката профуча над напречната греда.

В 11-ата минута и Юве не бе далеч от гола. Дибала стреля от фаул и ударът му мина доста близо до гредата, но в аут.

В 14-ата минута Рафаел Толой се включи в предни позиции и пробва изстрел по земя, но Войчех Шчесни внимаваше и улови.

Две минути по-късно Сами Кедира игра с ръка в наказателното поле и след кратко колебание реферът Джанлука Роки посочи бялата точка. Муса Бароу изпълни наказателния удар и нацели напречната греда, а при добавката и Пашалич не успя да вкара в опразнената врата.

В 21-ата минута Игуаин бе изведен на добра позиция, но изстрелът му бе спасен от вратаря. Минута след това събитията отново се пренесоха пред Шчесни, който показа блестящ рефлекс след изстрел отблизо с глава на Пашалич.

В 25-ата минута Матайс де Лихт трябваше да действа решително пред голлинията, за да блокира удар на Ханс Хатебур след като преди това Шчесни не се намеси убедително при едно центриране от фланга.

Маурицио Сари се наложи да направи първата си смяна още в 26-ата минута, когато Бернардески напусна контузен, за да направи място на Аарън Рамзи.

В 32-ата минута последва поредна опасност пред вратата на гостите. Толой стреля извън наказателното поле и отново Шчесни трябваше да се намесва решително.

В 42-ата минута и 45-ата минута Пянич на два пъти пробва далечни узали от фаул, но и в двата случая без успех.

Аталанта откри резултата с първата си по-добра атака за втората част. В 56-ата минута Бароу центрира отдясно и сложи топката на главата на Госенс, който отблизо порази вратата за 1:0.

В следващите минути Юве натисна и това даде резултат. В 74-ата минута се стигна до сериозно разбъркване в пеналта на домакините, топката се озова в Игуаин, който се обърна и стреля във вратата за 1:1.

Аталанта отговори мигновено и в 77-ата минута Шчесни трябваше да се намесва след опасен далечен удар на Луис Муриел.

В следващата минута бергамаските поискаха втора дузпа за игра с ръка на Емре Джан в наказателното поле. Наложи се намесата на ВАР, но този път Роки бе категоричен, че няма основания за втори път да посочи бялата точка.

В 82-ата минута Юве направи пълен обрат. Хуан Куадрадо получи на скорост в наказателното поле и върна за Игуаин, който засече топката във вратата за 1:2. И тук играчите на Аталанта протестираха ожесточено, че в началото на атаката Куадрадо е докоснал топката с ръка, но въпреки това попадението бе зачетено.

Накрая съдията даде 6-минутно продължение, в което Аталанта натисна, но торинци хванаха съперника си на контраатака. Игуаин изведе Дибала на скорост и той хладнокръвно реализира за крайното 1:3.

С тази победа Ювентус събра актив от 35 точки и се откъсна на 4 пред преследвача Интер, който обаче е с мач по-малко. Аталанта пък остава на 5-ата позиция с 22 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти