Шалке 04 влезе в зона “Европа” (видео)

Шалке 04 влезе в зона “Европа” (видео)

Шалке 04 победи Вердер (Бремен) с 2:1 и поне за няколко часа си осигури четвъртото място във временното класиране на Бундеслигата. Тимът от Гелзенкирхен има 22 точки след днешния успех като гост на “Везерщадион”, докато РБ Лайпциг е с 21, но и с мач по-малко от “кралскосините”.

Амине Арит отбеляза за шести път от началото на сезона, откривайки резултата две минути преди края на първото полувреме. Мароканският футболист стори това с лек удар като на шега, пращайки топката в далечния ъгъл на Иржи Павленка. Бенито Раман удвои в 53-ата минута, завършвайки безпощадно индивидуална акция по десния фланг, след като отне топката от играч на Вердер и с десния крак я прати в мрежата на Павленка.

Юя Осако върна надеждата за Вердер в 78-ата минута, когато отбеляза от непосредствена близост след спасяване на Александер Нюбел, но домакините нямаха сили за обрат.

СТАТИСТИКА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички